1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Az önce duyuruldu! Türkiye genelinde personel alımı yapılacak! İşte şartlar!
Az önce duyuruldu! Türkiye genelinde personel alımı yapılacak! İşte şartlar!

Az önce duyuruldu! Türkiye genelinde personel alımı yapılacak! İşte şartlar!

PTT 55 bin kişiyi bünyesinde istihdam edecek. Binlerce kamu personeli adayının yüzünü güldüren PTT 55 bin personel açıklamasının bilgileri, şubat ayının sonlarına gelinmesiyle merak konusu oldu.

A+A-

PTT 55 bin kişiyi bünyesinde istihdam edecek. Binlerce kamu personeli adayının yüzünü güldüren PTT 55 bin personel açıklamasının bilgileri, şubat ayının sonlarına gelinmesiyle merak konusu oldu. Konu ile ilgili olarak PTT yazılı sınavında adaylar sözel akıl yürütme, sayısal ve mantıksal akıl yürütme gibi konu başlıklarıyla karşı karşıya gelirken bu imtihan doğrultusunda personel alımı yapılıyor. Bunun yanı sıra söz konusu sınavın konuları da şöyleki paylaşıldı:

SINAV KONULARI

Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları
Ölçme becerisi
Sözel Akıl Yürütme
Türkiye Coğrafyası
Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme
Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik mevzular
Temel Yurttaşlık Bilgisi

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

PTT 55 bin personel alımıyla alakalı yeni bir açıklama hemen hemen yapılmamışken detaylar paylaşıldığında veya bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak bilgilendireceğiz.

ARANAN ŞARTLAR

Bunun yanı sıra laf mevzusu personel alımında beklenen genel şartlar ise şöyleki ifade edildi:

a) 29/5/2009 tarihindeki ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak suretiyle Türk vatandaşı olmak.

B) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

C) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihindeki ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha çok süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, itimatı kötüye kullanma, rolü kötüye kullanma, hileli batkı, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan meydana gelen malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsi saldırıda bulunma, evlatların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsi dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsi rahatsız etme, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

D) Uyuşturucu madde bağımlısı olmamak, işe alınmadan ilkin kullandığı tespit edilmiş ise işe müracaat yapmış olduğu tarih itibarıyla tedavisinin tamamlanmış olduğunu belgelendirmiş olmak.

E) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yada erteletmiş olmak.

F) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı vazife yapmasına mani olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

G) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafınca belirlenen tahsil şartını sahip olmak.

H) Herhangi bir sosyal emniyet müessese yada kuruluşundan emekli olmamak.

ı) Daha önce çalıştıkları kamu müessese yada kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

I) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

J) KPSS’den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak.

(2) PTT’de iş gücü hizmet alımı üzere vazife yapan yüklenici firma elemanlarının PTT’nin açıktan personel alımı yoluyla yapılacak imtihanlarına girmek istemeleri halinde, duyurunun yapıldığı tarih itibarıyla yüklenici firma değişimi hariç duyuruda belirtilen zaman kadar aralıksız olarak görev yapıyor olmaları kaydıyla bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen otuz altı yaşından gün almamış olmak hükmü kırk bir yaşından gün almamış olmak olarak uygulanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.