1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari Ücretliye Hükümetten Büyük Müjde! Asgari ücretliye Bayram İkramiyesi Ödenecek Mi?
Asgari Ücretliye Hükümetten Büyük Müjde! Asgari ücretliye Bayram İkramiyesi Ödenecek Mi?

Asgari Ücretliye Hükümetten Büyük Müjde! Asgari ücretliye Bayram İkramiyesi Ödenecek Mi?

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi Temmuz ayında yapılacak olan zammın kendilerine de yapılacak mı merak ediyor. Asgari ücretliye Temmuz zammı var mı? Asgari ücretler ne kadar olacak? Son dakika gelişmeler…

A+A-

Sosyal güvenlik  kurumu tarafından yapılan açıklamada yayınlanmış olan genelgede en düşük emekli maaşının ne kadar olduğu bildirildi.

Enflasyonun ilk 6 aylık verileri dikkate alınıp 5,75 olarak belirlenmesiyle beraber hemen hemen bütün vatandaşlarımızın alacağı maaş oranları belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından  işçi ve BAĞ-KUR emeklileri için yılda 2 defa olup 6 ayda bir zam oranı hesaplanmaktadır. Fakat son zamanlarda  en çok araştırılan asgari ücretliler için sunulan teklifin kabul edilip vergiler kesilmeyip ve maaşlara zam olma yönünde olacaktır.

2020 yılı Kurban Bayramına sayılı gün kala en çok merak edilen durumlardan bir tanesi de emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Ne zaman yatacak olduğu ise merak edilen durumlardan bir tanesi. Yılda iki kere Ramazan ve Kurban Bayramlarında yatırılan 1000 TL ikramiye Ramazan'da oldukça erkenden verilmişti. Peki Kurban Bayramında ne zaman olacak? Vatandaşlar verilen miktarın artması için büyük bir sabırsızlık ile bekliyordu peki son durum ne olacak?

Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Emekliler için kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman yatırılacak hala net bir tarih belli olmadı. Maaşlar ile beraber bu ay ikramiyelerin de yatacak olması bekleniyor. Ramazan bayramı sırasında Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda ödeme erkene alınmış ve nisan ayı içerisinde verilmişti

Asgari ücretliye kurban bayramı ikramiyesi

Asgari ücretli çalışanlar için şuan net bir bilginin olmaması ile birlikte yaklaşan Kurban bayramı ikramiyeleri verilmeyecek gibi gözüküyor..!

Asgari ücretliye zam yapılacak mı?

Emekli ve memurlar için yapılan zam sonrası asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın zam olacak mı? Sorusu gündeme geldi.

Asgari ücretli çalışanlar memurlar gibi her 6 ayda bir zam yapılmıyor.Fakat kanun teklifinde  vergi alınmama teklifi sunulmasıyla beraber asgari ücretliler için bu kanun kabul edilir ise zam olarak maaşlarına yansıması planlanıyor.

Günümüz şartlarında ise  asgari ücret ile çalışan işçilerden ve çalışanlardan 375 TL vergi kesintisi uygulanmaktadır.

Teklifin kabul edilmesi durumunda  Temmuz ayı içerisinde asgari ücretle çalışan bireyler için de vergi iadesi yapılıp maaşına zam yansıması olacaktır.

Asgari ücretle çalışan bireyler için 2020 yılı içerisinde 2019 yılına oranla net yüzde zam yapıldı.

Bu zam yansıması ile 2020 yılı içerisinde brüt asgari ücret 2 bin 943 TL olarak netleşmesi ile ön plana çıkmaktadır.belirlenen tutar ise 2 bin 324 TL 70 kuruş belirlenmiştir.

Asgari ücret hesaplaması nasıl yapılır?

Brüt maaş üzerinden olup brüt ve net maaş hesaplamasıyla yapılmaktadır.Brüt maaş üzerinden vergi gibi pek çok kesintilerin yapılmasının ardından net maaş ortaya çıkmaktadır.

Yılbaşında çok daha az kesintiler uygulanmasının yanı sıra yıl sonuna yaklaştıktan sonra kesintiler de çok daha fazla artış meydana gelmektedir.

SGK işçi primi, işsizlik primi, gelir vergisi ve damga vergisi düşülerek net maaş hesaplaması yapılmaktadır.

 Hesaplama yapan kişinin evli/bekâr olması, eşinin çalışıp çalışmadığına, çocuk sayısına göre hesaplama sonucu değişiklik göstermektedir.

2020 yılında AGİ ne kadar?Bekâr 220,62 TL

-Evli ve eşi çalışmayan 264,75 TL
-Evli ve eşi çalışmayan 1 çocuklu 297,85 TL
-Evli ve eşi çalışmayan 2 çocuklu 330,94 TL
-Evli ve eşi çalışmayan 3 çocuklu 375,07 TL maaş asgari ücretli maaş almaktadır
-Evli ve eşi çalışan 220,62 TL
-Evli ve eşi çalışan 1 çocuklu 253,72 TL
-Evli ve eşi çalışan 2 çocuklu 286,82 TL
-Evli ve eşi çalışan 3 çocuklu 330,94 TL’dir
-Evli ve eşi çalışan 4 çocuklu 353 TL
-Evli ve eşi çalışan 5 çocuklu 375,07 TL, maaş almaktadır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
İlgili Haberler