1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakanlık Müjdeyi verdi! Erkek Öğrenciye 475 TL Kız Öğrenciye 675 TL Sosyal Yardım!
Bakanlık Müjdeyi verdi! Erkek Öğrenciye 475 TL Kız Öğrenciye 675 TL Sosyal Yardım!

Bakanlık Müjdeyi verdi! Erkek Öğrenciye 475 TL Kız Öğrenciye 675 TL Sosyal Yardım!

Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı; zor durumdaki öğrencilere yardım etmeye devam ediyor. Aile ve eğitim konularında yapılan yardımların yanı sıra yaşlı ve engelli yardımlarıyla da beğeni toplayan Bakanlık; bilhassa Kovid-19 dolayısıyla işini kaybeden ailelerin çocuklarına destek olmaya devam...

A+A-

Çocuk Eğitim Maaşı başvuruları başladı!

Sosyal devlet anlayışıyla yoksul ailere çocuk eğitim maaşı verilecek. Maddi durumu olmayan ve çocuğunu okutmakta güçlük çeken ailelere devlet yardımı için her okul ve şehir için başvuru alınıyor. Yasalaşan karar nihayet yürürlüğe girdi ve başvuruları başladı.

Anaokulu’da eklendi!

Okul öncesi çocuklar içinde devlet desteği geldi. Son yıllarda ilköğretim, ortaöğretim ve Üniversite öğrencilere yapılan yardımlar sonrası okul öncesi çocuklar için devlet desteği geldi. Okul öncesi çocuklar için 500,00 TL, İlköğretime devam eden çocuğa 750,00 TL, Ortaöğretime giden öğrenciye 800 TL ve Üniversite öğrencisine 900 TL yardım yapılıyor.

Kolay Başvuru Ekranı açıldı!

Ailere yardım için çok kolay başvuru ekranı açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı il müdürlüklerinde talep edilen evrak ve başvuru formu alarak Kaymakamlıklara Sosyal Yardımlaşma bürosuna giderek başvuruyu tammalayabilirsiniz. Ödemeler aileler her ay düzenli olarak yapılacak.

Çocuğu olmayana 600 TL yardım Verilecek!

Bu yasa sonrası Fakir ailelerede fakirlik maaşı, kira yardımı, yakacak ve nakit para yardımı yapılacak. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için, 600 TL ile 821 TL yardım yapılıyor. Duruma göre yapılacak yardım için Fakirlik başvurusu yapmak gerekiyor.

Başvurular Kaymakamlıktan yapılacak. Verilecek yardımlarda Kira yardımı, Yakacak Yardımı, Barınma yardımı, Üniversite okuma hakkı kazanan öğrenciye 12 bin TL ve Dar gelirli aile yardım 30 TL yapılacak.

Nisan 2020 itibariyle yapılacak başvurular telefonla yapılacak.

İlköğretim çağında olan öğrencilere;

  • Erkekler için 45 TL,
  • Kız öğrenciler için ise 50 TL yardım sunulmaktadır.
  • Ortaöğretim çağında olan öğrencilerden erkekler için aylık 55 TL veriliyor.
  • Kızlar için ise aylık 75 TL  ödeme yapılıyor
  • 9 aylık eğitim döneminde toplamda kı öğrenciye 675 TL erkek öğrenciye 475 TL ödeme yapılıyor...

Şartlı eğitim yardımı; durumu iyi olmayan öğrencilere dokuz ay süresince ödenmektedir. Buna ek olarak, aileler, iki ayda bir olmak üzere bu yardımları alırlar.

Öğle Yemeği Yardımı

Bu proje; Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber yürütülmektedir. Okulların bulunduğu merkezlere taşınan yoksul öğrencilere öğle yemeği yardımının verilmesi kararlaştırılmıştır. Ancak, bu yardım, yalnızca taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilere sunulmaktadır. Bu bağlamda, istenilen özellikleri taşıyan öğrencilerin her iki eğitim- öğretim dönemi boyunca yemek ihtiyaçlarının karşılanması söz konusu olmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
45 Yorum
İlgili Haberler