1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretliye Bakan Bilgin'den çok güzel haber: Ara zam formüllerini bir bir açıkladı! Asgari ücretli çalışanlar yaşadı!
Asgari ücretliye Bakan Bilgin'den  çok güzel haber: Ara zam formüllerini bir bir  açıkladı! Asgari ücretli çalışanlar yaşadı!

Asgari ücretliye Bakan Bilgin'den çok güzel haber: Ara zam formüllerini bir bir açıkladı! Asgari ücretli çalışanlar yaşadı!

Merakla beklenen asgari ücret artışı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklandı. Geçici asgari ücret artışlarının formülü ortaya çıktı ve bu olasılıklar gerçekleşirse asgari ücretliler sevinecek. Asgari ücret artışına ilişkin son dakika gelişmeleri milyonlarca işçi tarafından yakından takip ediliyor.

A+A-

Merakla beklenen asgari ücret artışı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklandı. Geçici asgari ücret artışlarının formülü ortaya çıktı ve bu olasılıklar gerçekleşirse asgari ücretliler sevinecek.

Asgari ücret artışına ilişkin son dakika gelişmeleri milyonlarca işçi tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücrete seçim öncesi zam yapılıp yapılmayacağı tartışılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret artışına ilişkin sevindirici haberler verdi. Asgari ücret artışına ilişkin formüller netleştirildi. Bu rakamlar zam olarak uygulanırsa asgari ücretle çalışanlar sevinecek. Peki asgari ücrete ne zaman ara zam yapılacak? Ara zam tarihi ileri alındı ​​mı?

Asgari ücrete geçici zam yapılması tartışmaları son dönemde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç gün önce asgari ücret artışıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, asgari ücret artış ayı olarak Temmuz'u işaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şimdi de son dakika açıklamasıyla asgari ücretle çalışanlara geçici zam yapılmasına yeşil ışık yaktı. Bilgin'in açıklaması, geçici asgari ücret artışlarının formülünü de ortaya koydu. Peki asgari ücretle çalışanlar ne kadar ara zam alacak? Asgari ücret artışı seçimden önce mi olacak?

SEÇİM ÖNCESİ ASGARİ ÜCRETE GEÇİCİ ARTIŞ OLACAK MI?

Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına dair sorular son zamanlarda yoğun bir şekilde araştırılıyor. Milyonlarca işçinin yakından takip ettiği soruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yanıtladı. Bilgin, geçen yılın Temmuz ayında asgari ücrete zam yapıldığını, bu yıl da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına işaret ederek bir zam daha yapılabileceğini belirtti. Bu açıklamayla birlikte, tıpkı memur ve emeklilere yapılan enflasyona endeksli zamlarda olduğu gibi artık asgari ücret artışının da altı ayda bir mi olacağı sorusu gündeme geldi.

Önceki yıllarda asgari ücret artışı yılda sadece bir kez yapılıyordu. Ancak geçen yıl enflasyon rakamlarında yaşanan astronomik artış nedeniyle asgari ücrette geçici bir artış zorunlu hale geldi. Enflasyonda beklenen düşüş bu yıl gerçekleşmediği için artık memur ve emeklilere yapılan zamlara benzer şekilde asgari ücrete de altı ayda bir enflasyona bağlı zam yapılması konuşuluyor.

ARA ARTIM RAKAMLARI AÇIKLANDI

Asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin rakamlar da netleşmeye başladı. Hem hükümetin hem de işçilerin talebi asgari ücrete en az 2 bin 500 TL zam yapılması yönünde. Ancak asgari ücrete zam yapılabilmesi için asgari ücret teklif komisyonunun toplanması gerekiyor. Komisyon toplandıktan sonra yeni asgari ücret rakamı netleşecek. Mevcut tahmini rakamlar, asgari ücretin Temmuz ayı itibarıyla en az 11.000 TL'ye çıkacağını gösteriyor. Ancak bu durumda işverenlerin de devletten yeni teşvikler alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler