1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tarih tarih olalı böyle zam görmedi Tiryakilere çok kötü haber 1 paket sigara 50 TL oluyor! BAT Philip Morris hepsinin fiyatı fırlayacak!
Tarih tarih olalı böyle zam görmedi Tiryakilere çok kötü haber 1 paket sigara 50 TL oluyor! BAT Philip Morris hepsinin fiyatı fırlayacak!

Tarih tarih olalı böyle zam görmedi Tiryakilere çok kötü haber 1 paket sigara 50 TL oluyor! BAT Philip Morris hepsinin fiyatı fırlayacak!

Nisan ayından itibaren sigara fiyatının paket başına 50 TL'ye yükseltilmesiyle Türkiye'de yükselen enflasyon sigara içenleri sert vurdu. Bu haber ülkede büyük bir heyecana neden oldu ve sigara içen birçok kişi öfkelendi.Yılbaşından bu yana sigara fiyatlarına art arda zamlar gelirken, bu son açıklamanın sigara içenlerin öfkesini daha da artırması bekleniyor. Sigara fiyatları, yeni fiyatların ne k

A+A-

Nisan ayından itibaren sigara fiyatının paket başına 50 TL'ye yükseltilmesiyle Türkiye'de yükselen enflasyon sigara içenleri sert vurdu. Bu haber ülkede büyük bir heyecana neden oldu ve sigara içen birçok kişi öfkelendi.

Yılbaşından bu yana sigara fiyatlarına art arda zamlar gelirken, bu son açıklamanın sigara içenlerin öfkesini daha da artırması bekleniyor. Sigara fiyatları, yeni fiyatların ne kadar olacağını ve hangi markaların etkileneceğini soran tiryakilerin en büyük endişesi haline geldi.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, belirli bir marka sigaranın fiyatında önemli bir artış olacak ve tek paket fiyatı 50 TL'ye ulaşacak. Bu artışın birçok sigara tiryakisini, artık alışkanlığını karşılayamayacakları için bırakmaya zorlaması bekleniyor.

Fiyat artışının tam miktarı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak paket başına 5 TL ile 10 TL arasında olabileceği yönünde söylentiler var. Bu da bir paket sigaranın fiyatının 50 TL ve üzeri olacağı anlamına geliyor.

Fiyat artışının zamanlaması da sigara içenler için önemli bir endişe kaynağı ve bunun Nisan ayında olabileceğine dair söylentiler var. Son fiyat artışı 5 Ocak'ta bir paket sigara fiyatının 32 TL'den 36 TL'ye çıkmasıyla yaşandı. Şu anda en ucuz sigara paketi 23 TL, en pahalı paket 40 TL.

Türkiye'de artan sigara fiyatları, birçok sigara tiryakisinin bu alışkanlığı kazanmakta zorlanmasıyla önemli bir sorun haline geldi. Bu son fiyat artışı, maliyeti kaldıramayacakları için muhtemelen daha fazla insanın sigarayı bırakmasına neden olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler