1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ankara'da Deprem Riski Bulunuyor Mu? Ankara'dan Fay Hattı Geçiyor Mu? Fay Hattı Nasıl Anlaşılır? Ankara deprem riski nedir? Ankara Deprem Risk Haritası...
Ankara'da Deprem Riski Bulunuyor Mu? Ankara'dan Fay Hattı Geçiyor Mu? Fay Hattı Nasıl Anlaşılır? Ankara deprem riski nedir? Ankara Deprem Risk Haritası...

Ankara'da Deprem Riski Bulunuyor Mu? Ankara'dan Fay Hattı Geçiyor Mu? Fay Hattı Nasıl Anlaşılır? Ankara deprem riski nedir? Ankara Deprem Risk Haritası...

Ankara'da AFAD ve MTA tarafından yenilenen canlı fay hatları haritasının yayınlanmasıyla birlikte, şehirdeki deprem riski bulunan ilçeler daha net bir şekilde ortaya çıktı. Aşağıda Ankara'daki deprem risk haritası ve riskli ilçeler yer almaktadır...

A+A-

MTA ve AFAD tarafından paylaşılan canlı fay hatları haritasının gündemi meşgul ettiği günlerde, Hatay ve Kahramanmaraş depremleri hala hafızalardaydı. Bu durum Ankara'da yaşayanların da dikkatini çekti ve "Ankara'da deprem riski olan ilçeler nelerdir, fay hattı nereden geçiyor ve Ankara deprem bölgesi mi?" gibi soruları gündeme getirdi. Ankara, üçüncü derece deprem bölgesinde yer almakta olup, birçok sınır ilçesinde fay hatları bulunmaktadır.

ANKARA'DAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

Ankara, 3. ve 4. derece deprem bölgesi olarak sınıflandırılmış olsa da, bu şehrin risk taşımadığı anlamına gelmez. Fay hattının şehir merkezi altından geçmemesine rağmen, birçok sınır ilçesinde fay hatları bulunmaktadır.

-471.jpg

Bununla birlikte, Kuzey Anadolu Fay Hattı 1. derece deprem bölgesi olarak belirlenmiştir ve güneydoğusunda Kırşehir Keskin Fay Hattı ile Bala'nın altındaki küçük fay hatları bulunmaktadır. Tüm bunlar dikkate alındığında, Ankara'nın deprem açısından risk taşıdığı söylenebilir.

ANKARA'DA DEPREM RİSKİ BULUNAN İLÇELER

Ankara'da en riskli bölgeler arasında Demetevler ilk sırada yer almaktadır. Bunun yanı sıra, Çamlıdere, Kazan ve Kızılcahamam gibi ilçeler de deprem açısından risk taşıyan bölgeler arasında bulunmaktadır.

00-211.jpg

000-079.jpg

BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

İKİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

Tekirdağ, İstanbul (1. ve 2. bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Antalya, Samsun, Kars, Erzurum, Batman, Ardahan, Iğdır, Adana, Diyarbakır, Malatya, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Ağrı, Çorum.

ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ DEPREM BÖLGESİNDE OLAN İLLER

Türkiye Deprem Haritasına göre, deprem riski en az olan iller dördüncü ve beşinci grupta yer almaktadır. Bu iller şunlardır: Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.