1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Akne ve Sivilce Hastalıkları Çözümsüz Değil!
Akne ve Sivilce Hastalıkları Çözümsüz Değil!

Akne ve Sivilce Hastalıkları Çözümsüz Değil!

Günümüz de özellikle ergenlik çağında sıkça karşılaştığımız akne ve sivilce sorunları çözümsüz değildir. Akne neden oluşur? İlk önce bu sorunun cevabını herkesin bilmesi gerekmektedir.

A+A-

Bu hastalı genel olarak genetikten dolayı, vücuttaki yağ bezelerinin doğru çalışmamasından dolayı ve çeşitli hormonsal bozukluklardan dolayı oluşabilmektedir. Bunun yanı sıra sürekli olarak tüketmiş olduğumuz besinlerden dolayı da akne oluşumu son derece sık görülebilmektedir.

İlk başta genetik dedik çünkü eğer akne probleminiz var ise babanıza veya annenize sorarsanız oldukça büyük bir ihtimalle ergenlik dönemlerinde onlar da bu sorun ile uğraşmışlardır. Akne nasıl oluşur? Sorusunun cevabını öğrenmiş olduğumuza göre neler yapabiliriz ve nasıl çözüme kavuşturabiliriz sorularının cevaplarına geçelim.

Akne ve Sivilcelere Tıbbi Çözümler!

Sivilce ve akne gibi yüzünüzde oluşabilecek hatta vücudunuzun çeşitli kısımlarında oluşabilen bu hastalıklara ilaçlar elbette ki vardır. Akne tedavisi nasıl yapılır? Bu soruya hem doğal yöntemler hem de tıbbi yöntemler olarak cevap verebiliriz.

Doktorunuza ilk gittiğinizde size Silvex, Aknefug ve benzeri ilaçları yazacaktır. Tabi bu da biraz cildinizdeki hastalığın yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Bu ilaçları kullanan kişilerin birçoğunda sivilce ve aknelerin azaldığı ve yok olduğu gözlemlenmiştir.

 Eğer çözüme kavuşulmadıysa Roaccutane gibi oldukça ağır bir ilaç yazabilmekteler ki bu ilacında yan etkileri oldukça yüksek fakat çözüme de o denli yakındır. Eğer bu tür ilaçlar ile çözüme kavuşamadıysanız akneler için bitkisel çözümlere başvurmanızın vakti gelmiştir.

Sivilce ve Akne Sorunlarına Doğal Formüller!

Yukarıda saymış olduğumuz tıbbi çözümleri denediğiniz halde çözüme kavuşamamış olabilirsiniz. Akne problemi yaşayan ve akne hastalığı ile uğraşan kişilerin en çok yönelmesi gereken durumlardan birisi de bitkisel çözümlerdir.

 Doğal besinler ile çözümler olarak tavsiye edebileceğimiz çözümleri sizlere listeleyelim. Havucun cilde faydaları oldukça yüksektir. Sivilce sorunlarının birçoğu A vitamini eksikliğinden de meydana gelebilmektedir ki havuçta A vitamini bolca bulunmakta ve ayrıca vücuttaki toksinleri de uzaklaştırarak vücudunuzu temizlemektedir.

Bunun yanı sıra elma toksinleri temizler ve sivilce deliklerini azaltır. Bu yüzden akne izleri nasıl geçer? Gibi sorular ile meşgul olanların elmayı hem tüketmeleri hem de elmanın sirkesini yüzlerine uygulamaları oldukça faydalı olacaktır.

Elma sirkesi yerine daha farklı formüller arıyorsanız web sitemizdeki diğer kişisel bakım makalelerini okuyabilirsiniz. Bu makalemizde akne ve sivilcelerin tıbbi olarak nasıl çözülebildiklerini anlattık. Bitkisel olarak da ufak bir elma sirkesi notu paylaştık.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.