1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Adalet Bakanlığına Sözleşmeli Personel Alımı! Adalet Bakanlığı 2020 Memur Alımı Başvuruları
Adalet Bakanlığına Sözleşmeli Personel Alımı! Adalet Bakanlığı 2020 Memur Alımı Başvuruları

Adalet Bakanlığına Sözleşmeli Personel Alımı! Adalet Bakanlığı 2020 Memur Alımı Başvuruları

Adalet Bakanlığına 50 adet mühendis pozisyonuna sözleşmeli personel alınacak. Başvuru şartları ve detayları nelerdir? Personel alımı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

A+A-

İŞKUR'un resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre; Adalet Bakanlığına 50 personel alımı ve şartları haberimizin ayrıntılarında...

Bakanlığımız merkez teşkilatı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın "Sınav Şartı" başlıklı Ek 2 nci maddesinin 8 inci fıkrası ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, 2018 - KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, her bir grup için ayrı ayrı boş bulunan pozisyonun 5 katı aday arasından, Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 50 adet Mühendis pozisyonuna sözleşmeli personel alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

GENEL ŞARTLAR a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) 2018 - KPSS (B) Grubu sınavına girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

c) En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak. (ilgili bölümler aşağıda belirtilmiştir)

BAŞVURU GRUPLARI

1-008.png1-009.png

İSTENİLEN BELGELER 1

EK-1 Başvuru formu, 

Ek-2 Tercih Formu, (Tercih formunda, başvurulan grubun belirtilmesi zorunlu olup, belirtilmediği takdirde başvuru geçersiz sayılacaktır. Başvuru şartlarını sağlamak kaydı ile birden fazla grup seçilebilir. Bu takdirde başvurulan her bir grup için özel şartlarda istenilen belgeler başvuru evrakına ilave edilecektir.)

3) 2018-KPSS sonuç belgesi,

4) Öğrenim durumu belgesinin aslı veya ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği, öğrenim durumu belgesi yurtdışından alınmış ise denkliği ile birlikte aslı veya ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği, (Belgelerini şahsen teslim edeceklerin belge aslını ibraz etmeleri halinde sureti Bakanlığımızca onaylanacaktır. Belgelerini posta yolu ile teslim edeceklerin belge fotokopisi göndermeleri yeterli olup, sözlü sınava girmeye hak kazanmaları halinde sınav esnasında belge asılları ile suretleri karşılaştırılacaktır.)

5) Adayın bilgi ve tecrübe düzeyini gösterir sertifika ve sair belgeler,

6) Fotoğraflı özgeçmiş, (El yazısı ile hazırlanıp imzalanacaktır.)

7) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e-Devlet'ten barkodlu belge oluşturularak alınabilir),

8) Ek-3 Güvenlik Soruşturması Formu, (EK-3 formun “UYARI” bölümünde belirtilen hususlara uygun olarak doldurulması, 3 adet hazırlanması, bilgisayar ile doldurulması, fotoğraf yapıştırılması, ilgili bölümün imzalanması ve EK-3 form dışında başka form kullanılmaması gerekmektedir.)

9) Sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyan (Ek-4),

10) Adayların mesleki tecrübesini gösterir SGK dökümü veya hizmet belgesi. Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecektir. İdare tarafından kendilerine bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faiziyle tahsil edilecektir.

BAŞVURU YERİ VE TARİHİ NE ZAMAN?

Başvuru ve tercih formu eksiksiz ve doğru bir şekilde bilgisayar ile doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalandıktan sonra, ilanda belirtilen belgelerle birlikte başvuruların 27/01/2020 tarihinden 10/02/2020 tarihi mesai saati bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin ve başka bir başvuru formu kullananların başvuruları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI, SÖZLÜ SINAV, YERİ VE TARİHİ NE ZAMAN?

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sınav yeri ve tarihi Bakanlığımız internet sitesinde ilân edilecektir.

SINAV ÜCRET NE KADAR?

Hazine ve Maliye Bakanlığının 04/07/2019 tarihli ve 205248 sayılı Genelgesinde belirtilen brüt 6.756,12 Türk Lirasıdır. Kurum tarafından belirtilen brüt ücretin 1,9 katına kadar ödeme yapılabilecektir. Görev yaptığı Birim tarafından içinde bulunulan mali yıl için mevzuat uyarınca yapılacak ücret artışları mevcut ücretine ilâve edilecektir.

DİKKAT: Bu sınavın başvurudan işe alınmaya kadar tüm aşamalarında adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar Bakanlığımızın internet sitesinde (www.adalet.gov.tr) ilân yoluyla yapılacaktır. Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler