1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adalet Bakanlığı, Müge Anlı için çarpıcı açıklamalarda bulundu! Aleyna Çakır olayında son dakika…
Adalet Bakanlığı, Müge Anlı için çarpıcı açıklamalarda bulundu! Aleyna Çakır olayında son dakika…

Adalet Bakanlığı, Müge Anlı için çarpıcı açıklamalarda bulundu! Aleyna Çakır olayında son dakika…

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül; Aleyna Çakır ve ölümünün ardından Ümitcan Uygun'un annesinin intihar etmesi ile ilgili farklı açıklamalara yer verdi. Soruşturmanın çok büyük bir gizlilik ile devam etmesini belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bu konu hakkında tüm vatandaşların sakin olmasını ve her ne olur ise olsun olayın asla üstünün kapatılmayacak olduğu dile getirdi.

A+A-

Müge Anlı ile Tatlı Sert program kapsamı içerisinde Aleyna Çakır dosyasına yer verildi. Bu anlarda dosya hakkında konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bir açıklamada bulundu ve konuşması sırasında; Savcı her ne olur ise olsun bu kişinin ifadesi alındı diye paylaşım yapmaz ve her işlem gizli bir şekilde ilerler. Olması gereken durum bundan ibaret olmasından dolayı savcılar da bu kurala uyar. Dosya içerisinde yer alan en ufak bir belgenin dahi değerlendirilmemesi söz konusu olamazken öyle bir ihtimal olursa HSK devre içinde yer alır ve ne altı ne üstü kapatılması söz konusu olmaz. Yani kamuoyu bu konu hakkında müsterih olabilirler. sözlerine yer verdi.

Soruşturma şeklinde hala devam diyor

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül konuşması sırasına bir de; çok farklı ve acı bir olay derken genç kıza Allah'tan rahmet diledi. Olayın yaşandığı andan beri Ankara Başsavcılığı içerisinde soruşturma başlaması  ve gizli bir şekilde devam ettiğini aktarırken o andan itibaren kimin suçlu olduğu hakkında bilgi sahibi olacağı ve şu an yapmasının doğru olmadığı aktardı.

Asla olayın üstünün kapatılması söz konusu değil

Şu an olay hakkında her ne olduğuna dair gerekli araştırmalar savcılık tarafından devam ederken her ne kadar birinin ifadesini alsa da o kişiyi takip de ete paylaşmaz. Dosyanın saygı ile ilerlemesi gerektiği için delili olan kişilerin anında adliyeye gitme, bilgi varsa da savcı kolluğuna aktarma zorunluluğu yer alıyor.

Savcı tabi ki TV programcısı değil

Konu hakkında yapılan yorumların çok haksız olduğu ve sürece saygılı olmak zorunda olduğu için TV programcısı gibi değil de her ana sayılı olması gerektiğini anlattı.

Çok zararlı ve yanlış buluyorum....

Kanun önünde her ne olur ise olsun ayrımcılığa kimsenin tabi tutulma hakkı yer almazken herkesin eşit olduğunu, düşüncesi her ne olur ise olsun katil - tecavüzcü gibi ayrımlar yaparak bakan anlayışlar varken bu durum yanlış ve zararlı. sözleri ile dikkatleri çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.