1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li Taşeron İşçilere Beklenmedik Haber Geldi! Milyonları Üzen Karar, HAK-İŞ Tarafından Açıklandı…
4D'li Taşeron İşçilere Beklenmedik Haber Geldi! Milyonları Üzen Karar, HAK-İŞ Tarafından Açıklandı…

4D'li Taşeron İşçilere Beklenmedik Haber Geldi! Milyonları Üzen Karar, HAK-İŞ Tarafından Açıklandı…

4D'li taşeron işçi olarak çalışma hayatına devam eden personeller için geçtiğimiz günler içerisinde kötü haber de geldi. Kamu hayatında istihdam eden vatandaşlar için gerekli olan toplu sözleşme görüşmelerinin ardından belirli sonuçları bekliyorlardı. Maalesef ki her ne kadar beklenen haber farklı olsa bile 4D taşeron işçiler için üzücü bir haber de geldi.

A+A-

Bu görüşmelerin beklenenden daha uzun bir süreç alacağının yanı sıra vatandaşların da bu görüşmeler ardından bilgilendirilecek olduğu aktarıldı. Peki bu noktada 4D taşeron işçi için sözleşmelerin ne kadar sürede meydana gelmesi beklenirken görüşmeler sırasında hangi konular ön planda olacak - 4D taşeron işçi için maaşlarına ne kadar bir zam gelecek gibi sorular da merak ediliyor. İşte 4D taşeron işçi için merak edilen tüm detaylar…

4D taşeron işçi statüsü ile yer alan personeller için maalesef ki her ne kadar bekleniyor olsa bile yine de kötü bir haber geldi. Kamuda istihdam eden tüm işçiler için toplu sözleşme görüşmeleri merak ile bekleniyor olsa bile gelen açıklamalar sırasında sürecin biraz daha uzayacak olduğunu ve 4D taşeron işçilerin gelişmelerden haberdar edilecek olduğunu açıkladılar. Peki bu konuda vatandaşların akıllarında yer alan soru işaretleri nasıl bir yol bulacak?

Toplu iş sözleşmelerinde nelerin ele alınacak olduğu bir hayli merak edilirken maaşları üzerinde gelecek zam oranları da bir hayli önemli oluyor. Bu yüzden de her ne kadar süreç uzayacak olsa bile bir yandan da 4D taşeron işçiler görüşmelerde hangi konulara yer verilecek olduğunu öğrenmek istiyor.

Yapılan toplu sözleşmeler ile binlerce 4D taşeron işçi artık kamu bünyesinde istihdam etmeye başladı. Bu süreçlerde bir yandan da toplu sözleşme için adeta gün sayılır bir halde devam ediliyordu. Fakat bu kapsamda gelen açıklamanın ardından sürecin daha uzun olacağı aktarılırken neredeyse tüm 4D taşeron işçiler üzüldü.

Bekleme devam edecek

4D taşeron işçiler uzun bir süredir artık görüşmeler olsun da hak edilen haklar alınsın diye bekliyordu. Fakat net bir açıklama hala gelmiyor. Sürecin biraz uzayacak olması 4D taşeron işçiler için beklemeli süreçlerin devam etmesine neden oluyor. 31 ekim gününden sonra sona erecek iş sözleşmesinin ardından yenilerinin gerekiyor olduklarını dile getiriyor. Her ne kadar süreç uzayacak denilse bile son durum yine de ne olacak büyük bir merak ile bekleniyor.

Görüşmeler ne kadar zaman alacak?

4D taşeron işçiler için yapılacak olan görüşmelerin uzayacak olduğu aktarılırken 4D taşeron işçiler ne kadar bekleyeceklerini araştırmaya devam ediyor. Hak iş sendikası başkanı Mahmur Arslan konu hakkında farklı tarz açıklamalar ile yer aldı. Bu anlarda söz konusu olan süreçlerin ortalama olarak birkaç ay daha devam edecek olduğunu – kısacası 4D taşeron işçiler birkaç ay daha beklenen sözleşmeler için beklemelerine devam edecek olduğu açıklandı.

2020 TİS görüşmeleri

2020 31 ekim tarihi ile eski sözleşmenin sona erecek olması yeni kararlar alınmasını beraberinde getiriyor. Her ne kadar bu toplantı büyük bir merak ile bekleniyor olsa bile gelen açıklamalar ardından biraz zaman alacak olduğu aktarıldı. Hem mali hem de sosyal haklarda istedikleri özgürlükleri elde etmek için can sayan 4D taşeron işçiler bir yandan da ;

  1. tayin hakları
  2. maaşlara zam
  3. ikramiyelere zam
  4. yüzdelik dilim gibi tüm konular ne olacak meraklı arayışları devam ediyordu.

Geçtiğimiz dönemlerde hak iş sendikası başkanı Mahmut Arslan tarafından gelen açıklamaya göre de süreçlerin biraz daha uzayacak olduğunu her ne kadar çabuk olsun isteseler bile biraz zaman olacağı açıklandı. Tabi ki de gelen bu durum 4D taşeron işçilerin bir hayli üzülmesine neden oldular. Birkaç ayın sonunda uzun bir zamandır beklenmekte olan imzalar da atılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler