1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li İşçiler Uzun Süredir Bekliyordu, Sonunda Tarih Verildi! 4. İlave Tediye Ödemeleri Yapılacak, Tarih Belli Oldu…
4D’li İşçiler Uzun Süredir Bekliyordu, Sonunda Tarih Verildi! 4. İlave Tediye Ödemeleri Yapılacak, Tarih Belli Oldu…

4D’li İşçiler Uzun Süredir Bekliyordu, Sonunda Tarih Verildi! 4. İlave Tediye Ödemeleri Yapılacak, Tarih Belli Oldu…

4D taşeron ve kamu işçileri için her yıl 52 günlük olarak 4 taksit ile ödenen tediye ödemelerinin son taksiti ne zaman verilecek? Ekim ayında merak edilen 4. tediye ödeme taksitinin ne zaman olacağı da belli oldu. Tediye ödemelerinin;

A+A-
  1. İlk taksiti 31 Ocak günü
  2. 2. taksiti 22 Mayıs günü
  3. 3. taksit ödemeleri 27 temmuzda yapıldıktan sonra 4. ödeme ne zaman olacak merak edilen konular arasında yer aldı.

Yıllık toplam 4 taksitte her taksiti 13 günden oluşmak üzere 52 günlük tediye ödemeleri 4D taşeron ve kamu işçileri için ödeniyor. 39 günlük ödemelerin yapılmasının ardından son taksit 13 günlük ödeme ne zaman yapılacak tüm 4D taşeron ve kamu işçileri tarafından merak edilen konular arasında yer almaya başladı. 13 günlük olarak ödenecek tediye ödemeleri işçilerin almakta olduğu brüt ücretler üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Verilecek tediye ödemeleri üzerinden damga vergisi – SGK prim ile gelir vergi kesintileri uygulanacak. Ödeme tarihinin belli olması yüz binlerce 4D taşeron ve kamu işçilerinin yüzlerinin gülmesine yardımcı oldu.

Ekim ayına girdiğimizden beri 4. tediye ödemesi ne zaman yapılacak merak edilen ve en çok araştırılan konulardan bir tanesi oldu. 27 temmuz tarihinde yapılan üçüncü ödemenin hemen peşine son ödemelerin ne zaman geleceği de merak edilenler arasında oldu. İlk üç taksit ile yapılacak ödemeleri alan 4D taşeron ve kamu işçileri büyük bir merak ile son taksitlerini bekliyor. Brüt maaşlar üzerinden hesaplanacak olan taksit ödemelerinden gelir vergisi – SGK prim ödemleri ve damga vergileri kesilerek kalan kısmı vatandaşların hesaplarına ödenecek. 4D taşeron ve kamu işçileri için toplam ödenecek net tutar olarak da 3646 TL tutarında bir hesap yapılır.

4D taşeron ve kamu işçilerine ödemeler ne zaman yapılacak?

6772 sayılı kanun kapsamında çalışma hayatına devam eden 4D taşeron ve kamu işçileri için 2020 yılında yapılacak son tediye ödeme tarihi resmi gazetede yayınlandı. 11 temmuz 2020 tarihinde yapılan açıklamaya göre üçüncü taksit ödemeleri 27 temmuz, sonuncu taksit ödemeleri de 14 aralık olarak belirlendi.

Her yıl 4 taksitle 52 günlük ödeme…

Tediye ödemeleri 4D taşeron ve kamu işçileri için her yıl tam dört taksit ile ödenir. 2020 yılının ilk yarısında ilk iki taksiti alan 4D taşeron ve kamu işçileri için 3. taksit ödemesi de yapıldı. 2020 yılının ikinci yarısında iki taksitle ödenecek ödemelerin ilk kısmı 27 temmuz tarihinde 4D taşeron ve kamu işçileri için ödenirken son kalan taksit de 14 aralık tarihinde ödenecek olarak belirlendi. Şu an 4D taşeron işçi statüsü ile çalışma hayatına devam eden ve kadrolu yaşama geçen en az 900 bin üzerinde işçi bulunuyor.

Tediye ödemeleri ne kadar yapılır?

Bir yıl içerisinde toplam 52 günlük olarak yapılan tediye ödemeleri 4 taksit ile vatandaşlara ödenir. Her taksitte 13 günlük yapılan ödemelerden 4D taşeron ve kamu işçilerinin almış oldukları brüt ücretlere göre hesaplamalar yapılırken; yapılan brüt ücret hesaplamasından SGK prim – damga vergisi ve gelir vergileri çıkarılarak geri kalan kısım hesaplara yatırılır. 2020 yılında tam 52 günlük olarak 4 taksitle verilen tediye ödemeleri için belirlenen net ücret 3646 TL olarak hesaplandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler