1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2020 SSK, Bağkur Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu? Kuruş Kuruş Tam Liste
2020 SSK, Bağkur Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu? Kuruş Kuruş Tam Liste

2020 SSK, Bağkur Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu? Kuruş Kuruş Tam Liste

2019 yılı Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklaması ile birlikte yüzde 6,5’lik zam sonrasında Bağ-Kur ve SSK emekli aylıklarının ne kadar olduğunu sizler için derledik. Peki SSK, Bağkur, tarım emeklisinin alacakları maaşlar ne kadar? 2020 yılı SSK ve Ba

A+A-

2019 yılı Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklaması ile birlikte yüzde 6,5’lik zam sonrasında Bağ-Kur ve SSK emekli aylıklarının ne kadar olduğunu sizler için derledik.

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı 2019 Aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Açıklanan enflasyon oranı ile birlikte 2019 yılının ikinci yarısının enflasyon oranı yüzde 6,5 olarak gerçekleşti.

Bu doğrultuda SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 2020 Ocak ayından geçerli olmak üzere yüzde 6,5 oranında zam yapıldı. Birçok emekli bu zam sonrasında emekli maaşlarının ne kadar olduğu sorusuna cevap arıyor. Sizler için SSK ve Bağ-Kur zamlıemekli maaşlarını en düşükten en yükseğe kadar derledik.

En Düşük SSK Emekli Maaşı 2 Bin 111 TL Oldu

Yapılan yüzde 6,5 oranında zam sonrasında en düşük SSK emekli aylığı 2 bin 111 TL 80 kuruş olarak gerçekleşti. En düşük Bağ-Kur emekli maaşı ise 1.889 TL 90 Kuruş olarak gerçekleşti. Emeli maaşları içerisinde en düşük olan ise 1.433 TL ile arım emeklisi emekli maaşı oldu.

Yüzde 6,5 olarak gerçekleşen Ocak zammı ile birlikte ek ödeme oranlarını da artıyor. Buna göre Ocak ayından alınacak ilk zamlı emekli maaşları ile birlikte SSK emeklileri için aylık 84 TL, Bağ-Kur emeklileri için aylık 75 TL ek ödeme alacakları hesaplandı. Yeni yıl için ek ödeme miktarları 57 ile 285 lira arasında oranlarda verilecek.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.