1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 12 Milyon Emekli İçin Bayram İkramiyeleri Dağıtılıyor! İşte Tarih ve İkramiye Miktarı
12 Milyon Emekli İçin Bayram İkramiyeleri Dağıtılıyor! İşte Tarih ve İkramiye Miktarı

12 Milyon Emekli İçin Bayram İkramiyeleri Dağıtılıyor! İşte Tarih ve İkramiye Miktarı

Emeklilerin ikramiye ödemeleri 5 gün içerisinde tamamlanacak. Peki, hangi emekliler bayram ikramiyesi alacak, yeni emekliler bayram ikramiyesi alabilecek mi? Detaylar haberimizde…

A+A-

Corona Virüs karantinası nedeni ile alınan tedbirler kapsamında; sosyal yardım alanlara 1000 TL nakit yardımı yapıldı. Buna ek olarak emekliye bayram ikramiyesi de yolda. Birkaç gün içerisinde 12 milyon emekli vatandaş; bayram ikramiyesinin erken ödemesini almaya başlayacak.

Ramazan Bayramı öncesinde yapılması planlanan bayram ikramiyeleri, korona virüsü nedeniyle 6 hafta öne çekildi. SSK emeklisi olan vatandaşların bayram ikramiyeleri 7 ila 10 Nisan arasında, BAĞ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi olanların ikramiyeleri ise 11 Nisan tarihinde ödenecek.

Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

SSK emeklisi olan vatandaşların ikramiyeleri emekli aylıklarını aldıkları tarihte yatırılacak. Buna göre aylık ödeme tarihi 17 – 18 – 19 olan vatandaşlar 7 Nisan’da ödeme alırken; 20 – 21 – 22 olanlar 8 Nisan, 23 – 24 olanlar 9 Nisan ve 25 – 26 olanlar ise 10 Nisan tarihlerinde bayram ikramiye ödemelerini alacaklar.

PTT Maaşları Eve Kadar Getirecek

Korona virüs tedbirleri dolayısı ile evden çıkamayan ve maaşını PTT’den alan vatandaşlara; PTT özel destek verecek. 65 yaş ve üstü olan ve maaşını PTT’den alan vatandaşlar, maaşlarını dışarıya çıkmalarına gerek kalmadan evlerinde alacaklar.

Yeni Emeklilik Dilekçesi Verenler Bayram İkramiyesi Alacak Mı?

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) bayram ikramiyesi, yaşlılık aylığı, emekli aylığı, malullük aylığı, dul – yetim ve ölüm aylığı, vazife malullüğü ve iş görememezlik geliri olan kişilere düzenli olarak ödeme yapıyordu. Tüm bu vatandaşlar, gaziler, güvenlik korucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, şehit yakınları ve hak sahipleri de bayram ikramiyesi alacak.

Esasında SGK’dan gelir ve aylık almayan kişilere bayram ikramiyesi yapılmayacaktı. Bu nedenle yeni başvuru yapan kişiler; bu imkanlardan yararlanamıyordu. Fakat meclisten geçen son torba kanunu sayesinde; tüm bu mağduriyetlerin yaşanması önlendi. Bayram ikramiyesi, ödeminin yapılacağı tarihte değil; bayramın olduğu ayda – tarihte SGK’dan gelir elde eden ve aylık alma hakkı olan kişilere yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler