1. HABERLER

  2. GSM

  3. Yurtdışından Telefon Getirmek Artık Karlı Değil! 2023 Güncel IMEI Kayıt Fiyatları! Güncel IMEI Kayıt Ücretleri!
Yurtdışından Telefon Getirmek Artık Karlı Değil! 2023 Güncel IMEI Kayıt Fiyatları! Güncel IMEI Kayıt Ücretleri!

Yurtdışından Telefon Getirmek Artık Karlı Değil! 2023 Güncel IMEI Kayıt Fiyatları! Güncel IMEI Kayıt Ücretleri!

Geçmişte döviz farkından yararlanarak pek çok kişinin yurtdışından telefon getirdiği ve bu telefonlar sayesinde oldukça büyük kâr sağladıkları bilinmektedir. Bu sebeple devlet tarafından yapılan son açıklamaya göre IMEI ücretlerinde bir değişiklik yapılması planlandı. Bu değişikliğe göre artık pek çok kişi bu imkânlardan yararlanamayacak. Yurtdışından telefon almanın pahalı olduğu bir devrin geldi

A+A-

Geçmişte döviz farkından yararlanarak pek çok kişinin yurtdışından telefon getirdiği ve bu telefonlar sayesinde oldukça büyük kâr sağladıkları bilinmektedir. Bu sebeple devlet tarafından yapılan son açıklamaya göre IMEI ücretlerinde bir değişiklik yapılması planlandı. Bu değişikliğe göre artık pek çok kişi bu imkânlardan yararlanamayacak. Yurtdışından telefon almanın pahalı olduğu bir devrin geldiği pek çok kişi tarafından hissedilir hale geldi.

Güncel IMEI Kayıt Ücretleri

Güncel IMEI kayıt ücretleri son derece uygun fiyatlarla vatandaşlara sunuluyor. Bu IMEI ücretinde ciddi değişikliklerin geleceği beklentisi son birkaç aydır piyasada hakimdi. IMEI kayıt ücretlerinde yapılan güncellemeyle birlikte bu oranın yaklaşık olarak üç katına çıkacağı bilgisi doğrulanmış oldu. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre 1 Aralık’tan itibaren zamlı şekilde işlem görülecek.

IMEI Kayıt Ücreti Kaç TL Olacak?

IMEI kayıt ücretlerinin fiyatının oldukça büyük bir zamla karşı karşıya olduğu bir yıldır konuşulanlar arasında yer alıyordu. Buna göre IMEI kayıt ücretleri artık oldukça büyük bir zam oranıyla birlikte 6.090 TL’ye yükselecek. Böylece yurtdışından getirilen telefonların kaydolması için 6.090 TL’lik bir ödemenin yapılması gerekecek. Bu ödemenin yapılmaması durumunda da belirli bir süreden sonra telefonun tamamen servis dışı kalacağı belirtiliyor. IMEI kayıt ücreti, ödenmesi zorunlu bir gider olduğu için bu durum pek çok kişi tarafından hiç hoş karşılanmadı. Özellikle telefon satışı yapan kişiler tarafından boykot edilen bu durumun 31 Aralık’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor.

IMEI Ücretlerinde Dramatik Fiyat Artışı

IMEI ücretlerinde meydana gelen dramatik fiyat artışı sebebiyle pek çok vatandaş aceleyle telefon getirmeye çalışıyor. Bu sebeple sınır kapılarında giriş ve çıkışlarda sıra dahi olduğu görülebiliyor. 31 Aralık tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan yasayla birlikte IMEI kayıt ücretinin 6.090 TL olacağı açıklananlar arasında yer alıyordu. Bu kayıt ücretinin hiçbir şekilde geri çekilmemesi ve zammın en uygun şekilde sürdürülmesi gerektiği belirtiliyor. Son dönemde artan ekonomik sıkıntılar sebebiyle pek çok kişi bu yolu tercih ederek telefon alıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.