1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Yumurta Akının Cilde Faydaları Nelerdir?
Yumurta Akının Cilde Faydaları Nelerdir?

Yumurta Akının Cilde Faydaları Nelerdir?

Yumurta akı da gözeneklerin içerisinde olan aşırı yağı temizlemeye ve cildin daha korunaklı olmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır. Sizler için Yumurta Akının Cilde Faydaları araştırdık.

A+A-

Oldukça yüksek protein içermesi sebebi ile besleyici etkiye sahip olan cilt ve özellikle saç maskelerinin birçoğunda olan yumurta cildin sıkılaştırma, gözeneklerini ufaltma ve fazla yağı ortadan kaldırma, yağ birikmiş olan gözenekleri temizleme gibi birçok fonksiyona hakimdir. Yumurta akı beraberinde hazırlamış olduğunuz cilt maskelerini de düzenli bir şekilde kullanmanız cildinizin siyah noktalardan arınacağının bir habercisidir ayrıca sivilce ve akneler de ortadan kalkacaktır.

Yüzünüzde gün içerisinde oluşan aşırı yağın gözeneklerde toplanması sonucunda beyaz siyah noktalara benzemekte olan yağ birikintileri oluşabilir. Yumurta akı da gözeneklerin içerisinde olan aşırı yağı temizlemeye ve cildin daha korunaklı olmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Cildi Sıkılaştırmaya Çok Faydalı

Cildi sıkılaştırmak için ise önemlidir. Cilt üstünde birikmiş olan ölü hücreleri temizlemek yine sadece cildinizin çok daha sıkı ve aşırı sağlıklı görünmesini sağlar ayrıca akne ve sivilce oluşmasını da önemli oranlarda engellemektedir. 1 adet yumurtayı alın ve içindeki beyazı çıkartın sonra köpürene kadar onu çırpabilirsiniz. Cildiniz aşırı yağlı ise biraz limon suyu katabilirsiniz. Bütün yüzünüze dağıtın ve 10 dakika bekleyin sonra da ılık su ile yıkayın. Bu maskenin etkilerini de bir hafta sonra görebilirsiniz.

Kırışıklıklar için yumurta akı maskesini kullanmanız önem arz eder. İnce kırışıklıkları ortadan kaldırabilmek ve derin olanlarında görünümlerini oldukça hafifletebilmek için yumurta akı kullanılabilir. 2 adet kadar yumurtadan almış olduğunuz akı bir kase içerisinde köpürene kadar çırpmalısınız. Sonra da parmaklarınızı kaseye koyup yumurta akını yüzünüze sürün. Yaklaşık olarak 25 dakika bekleyin ve sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Gözenekleri Sıkılaştırma Maskesi

Yine gözeneklerinizi sıkılaştırabilmeniz için sadece 2 adet yumurta akına yarım limon suyu katın ve 1 adet yemek kaşığı da sirke ekleyebilirsiniz. Karışım köpürene kadar çırpma işlemine devam edin. Sonrasında da bu karışımı yine parmak uçlarınız ile yüzünüze ve çeşitli kısımlarına dağıtın. Göz çevresine de sürebilmeniz oldukça kalite sağlar. Maske yüzünüzde tam olarak 10 15 dakika dursun ve sonra sıcak olmayan soğuk su ile yüzünüzü güzel bir şekilde temizleyin.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.