1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Yoğurt Cildi Güzelleştirir mi? Sivilce ve Aknelere Yoğurt ile Savaş Açın
Yoğurt Cildi Güzelleştirir mi? Sivilce ve Aknelere Yoğurt ile Savaş Açın

Yoğurt Cildi Güzelleştirir mi? Sivilce ve Aknelere Yoğurt ile Savaş Açın

Evde rahatlıkla bulabileceğiniz çeşitli doğal ürünler sivilce tedavisinde yoğurt sizlere ciddi derecede yardımcı olabilmektedir. Yoğurt ile cildinizi güzelleştirme yöntemleri, Akne ve sivilcelerden kolayca kurtulabilirsiniz.

A+A-

Evde rahatlıkla bulabileceğiniz çeşitli doğal ürünler sivilce tedavisinde sizlere gerçekten yardımcı olabilmektedir. Haliyle yoğurt da bu ürünlerden birisidir dersek yeridir. Cilt sağlığınız açısından gereken mineral ve vitaminleri içerisinde barındıran yoğurt son derece doğal antibiyotik olarak cildinizin iltihaplı bölgelerini onarmaktadır.

Yoğurt ile hazırlanılan maskeler, yoğurdun cilt üstünde olan bakterileri temizlemekte olan asitli yapısı sebebi ile sivilce dışında da yine siyah nokta ve yağ bezelerinin meydana gelmelerini de engellemektedir. Yine yoğurdu, sade bir şekilde cildinize sürebilirsiniz veya cilt tipinize göre de limon, bal, muz veya salatalıklar ile karıştırabilirsiniz.

Yoğurtlu Maske Tarifleri

Salatalık maskeleri: çok fazla yağa sahip olan cilt tiplerinde aşırı yağı ortadan kaldırabilmek için ve yine cildinizi temizleyebilmeniz için bu maskeyi kullanabilirsiniz. Bu maske için ihtiyacınız olanlara gelirsek 1 adet salatalık, 3 yemek kaşığı yağsız yoğurt, salatalıktan sonra da yoğurt ile beraber olarak miksere atmalısınız ve püre kıvamı oluşana kadar onları karıştırmalısınız. 

Muz maskeleri: cildinizi sıkılaştırmakta olan ve bütün kırışıklıkların oluşmalarını da geçirmekte olan muz maskesi için yine 1 adet muzu ezin sonra 2 çay kaşığı kadar yoğurt ile karıştırın. 10 dakika bekleterek ılık su ile yüzünden çıkarabilirsiniz. Bu maskenin de bütün faydalarını görebilmeyi istiyorsanız yüzünüzde iken konuşmayın ve yüzünüzdeki kasların hareket etmelerini engelleyin.

Limon Maskeleri: aşırı yağı ortadan kaldıran ve aşırı yağ üretimini de dengelemekte olan diğer maskemiz ise limonlu yoğurt maskesidir bunun için gerekli olan malzemelerimiz ise yarım limon suyu ve sadece 2 çay kaşığı kadar yoğurt. Bu karışımı yüzünüze güzel bir şekilde sürerek 10 dakika bekleyin veya sivilceler üstüne bir parça pamuk ile sürün. Maskeyi cildinizin yağ üretimine ve sivilce oluşum seviyesine göre hafta içerisinde 2 sefer kullanmalısınız.

Bal Maskesi: doğal bir çeşit anti bakteriyel etkisi olan bal aynı oranda oldukça etkili bir nemlendirici görevi üstlenir. 1 çay kaşığı kadar balı yine 3 çay kaşığı yoğurt ile karıştırarak yüzünüze sürebilirsiniz. 10 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın ve bu maskeyi düzenli olarak kullanmanız oldukça önem arz eder. Bu sayede cildiniz hak ettiği parlaklığa kavuşabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.