1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yıl sonuna kadar devam edecek... Devlet izni ile kanser satılıyor
Yıl sonuna kadar devam edecek... Devlet izni ile kanser satılıyor

Yıl sonuna kadar devam edecek... Devlet izni ile kanser satılıyor

Tarım Bakanlığı yayımladığı yönetmelikle, bal olmadığı halde bal izlenimi veren sahte bal üretimini tümden yasakladı. Ancak bugüne kadar üretilmiş stoklardaki ve raflardaki gerçekte bal olmayan ürünlerin satılmasına da yıl sonuna kadar izin verdi.

A+A-

‘DANIŞTAY KARARINA UYDUK'

Sözcü'nün haberine göre düzenlemeyi savunan Tarım Bakanlığı yetkilileri, 2007 yılında halkın kandırılmasını önlemek için bal aromalı şurubu yasakladıklarını ancak firmaların dava açtığını, Danıştay'ın da, “Kavanozlarda ‘bal' yazmıyor, ‘bal şurubu yazıyor” kararı vererek Bakanlık aleyhine karar verdiğini bildirdiler.

İsmi ne olursa olsun bal izlenimi veren tüm ürünlerin üretimini 19 Şubat 2020 tarihi itibarıyla yasakladıklarını belirten yetkililer, “Ancak Danıştay'ın bu kararı nedeniyle, bu tarihten önce üretilmiş bal aromalı şurupların satışına yıl sonuna kadar geçiş süreci tanımak zorunda kaldık.

Bu ürünler kesinlikle sağlığa zararlı değil. Sağlığa zararlı ürüne geçit vermeyiz. Üzerinde petek, arı, çiçek gibi balı çağrıştıran resimler yoksa ve şurup olduğu açıkça yazıyorsa bu ürünlerin satışı yıl sonuna kadar serbest” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.