1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeni kararlar gelmeye devam ediyor: Şeker, tansiyon, kalp- damar hastalıkları ile yüz yüze olan kişilerin dikkat etmesi gereken karar…
Yeni kararlar gelmeye devam ediyor: Şeker, tansiyon, kalp- damar hastalıkları ile yüz yüze olan kişilerin dikkat etmesi gereken karar…

Yeni kararlar gelmeye devam ediyor: Şeker, tansiyon, kalp- damar hastalıkları ile yüz yüze olan kişilerin dikkat etmesi gereken karar…

Ülkemizde kronik rahatsızlıklar ile yüz yüze olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Alınan yeni kararlar ile ilgili birçok detay netlik kazandı. Kronik hastalıkları olan vatandaşların daha yakından takip edebilmesini sağlamak adına sağlık bakanlığı kanadından yeni kararlar alındı.

A+A-

Ülkemizde kronik rahatsızlıklar ile yüz yüze olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Alınan yeni kararlar ile ilgili birçok detay netlik kazandı. Kronik hastalıkları olan vatandaşların daha yakından takip edebilmesini sağlamak adına sağlık bakanlığı kanadından yeni kararlar alındı. Alınan kararlar ile beraber inceleme yapılacak olduğu zaman tansiyon sorunlarından diyabet sorunları olanlara, obeziteden kalp damar hastalıkları ile yüz yüze olanlara, kanserden yaşlılara kadar birçok alana aile hekimleri tarafından uygulanacak olan taramalar mevcut konuma getirildi.

Sağlık bakanlığıtansiyon sorunlarından diyabet sorunları olanlara, obeziteden kalp damar hastalıkları ile yüz yüze olanlara, kanserden yaşlılara kadar birçok alan için yeni kararlar almaya devam ediyor. Alınan kararlara paralel bir şekilde belirlenen hastalıklar için geçerli olan taramalar ile aile hekimleri tarafından artık yapılması mecburi bir duruma getirildi. Ülkemizden gelen haberlere  bakılacak olduğu zaman söz konusu olan hastalıkların taramaları halk sağlığı genel müdürlüğü ile sağlık bilgi sistemleri genel müdürlüğü tarafından ortak bir şekilde yapılacak olan çalışma ile ocak ayı itibari ile kullanıma açılmış hastalık yönetim platformu üzerinde işlenmiş olacak.

Her hekim telefonla arayacak ya da SMS ile davet edecek…

Bir yandan da 18 yaş ve üzeri olan vatandaşlar yılda en az bir kere de olsa kan basıncı ölçümleriiçin aile sağlık merkezlerine çağrılması söz konusu olacak. 30 ila 65 yaş arasına olan kadınların rahim ağzı kanserlerinden, 50 ila 70 yaş arasında olan kadın ile erkeklerin kalın bağırsaklarında oluşabilecek kanser taramaları da söz konusu olacak. 40 ila 69 yaş arasında olan kadınların meme kanseri taramaları adına da en yakın tarama birimlerine çağrılması söz konusu olarak takipleri yakından yapılacak. Her aile hekimi bu noktada telefon ile arama yapacak ya da SMS aracılığı ile söz konusu olan taramalar için davette yer alacaklar.

Yapılan taramaların ardından pozitif ya da şüpheli sonuç alan vatandaşların teşhisleri için de merkezlere sevk işlemleri uygun görülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum