1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Yağlı Ciltler İçin Limonlu Doğal Tonik Hazırlanışı
Yağlı Ciltler İçin Limonlu Doğal Tonik Hazırlanışı

Yağlı Ciltler İçin Limonlu Doğal Tonik Hazırlanışı

Yağlı cildinizi temizleyebilmek veya dengeleyebilmek istiyorsanız en ideal olarak tavsiye edebileceğimiz toniklerden biri de limonlu toniktir. Piyasa üzerinde olan cilt ürünlerinin birçoğunun sorunu ağır çeşitli kimyasal maddeleri taşıyor olmalarıdır.

A+A-

Yine bu kimyasal ürünler cildinizin aşırı kurumasına da neden oluyorken öteki yandan da yine cildinizin pH dengesini olumsuz ölçüde etkilemektedir. Size vereceğimiz hazırlanış talimatı ile evinizde doğal limonlu toniği hazırlayabilirsiniz. Malzemelerinize gelecek olursak bir adet yarım limon, yarım yemek kaşığı güvercin ağacı yağı ve 4 damla da mandalina yağı. Bütün gereken malzemeleri toparladıysanız eğer bu toniğin ne şekilde yapılabileceğini sizlere anlatalım.

Limon Toniği Hazırlanışı

Limonu aldığınız zaman ikiye bölmeden önce güzelce bir baskı yapın ve masanın üzerinde biraz yuvarlayın. Bu sayede limon suyundan oldukça faydalanabileceksiniz. Limonu böldükten sonra o yarısını alıp küçük bir kaba koyun. Yani limonun suyunu o kaba sıkın.

Güvercin ağacı yağını da yine kap içerisine dökmelisiniz ve daha önceden kabın içine sıktığınız limon beraberinde güzel bir şekilde, nazik ve yavaş bir biçimde karıştırmalısınız. Karıştırdıktan sonra da yine önceden hazırladığınız 4 damla mandalina yağını kap içerisine eklemelisiniz. Eğer bazı nedenlerden dolayı mandalina yağına ulaşamadıysanız yine limon yağının yanına lavanta yağı koyabilirsiniz. Eklediğiniz yağ beraberinde kaptaki karışımı güzel bir şekilde yine karıştırmalısınız.

Limon Toniği Saklanma Şekli

Son olarak hazırlamış olduğunuz karışımı içi hava almayan bir şişe içerisine koyun. Eski tonik şişesi de kullanmanız olasıdır. Fakat daha önceden güzel bir şekilde temizlemeniz gereklidir. Boş plastik olan çeşitli şişelerden de faydalanmanız mümkündür.

Hazırlamış olduğunuz karışımı yüzünüzü temizleme ve yine nemlendirme süreçleri esnasında kullanmanız gereklidir. Sabah ve akşam kullanımı için son derece uygundur. Toniği yine oda sıcaklığında muhafaza etmeniz gereklidir. Yine bir ay kullanım ömrü olan toniği daha önce kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurmanız gereklidir. Sonuç olarak doktorunuzdan alacağınız tavsiyeye göre kullanmalısınız. Çünkü her ne kadar doğal da olsa yüz tipinize göre bazı durumlarda alerjik reaksiyonlar da görülebiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.