1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Yağlı Ciltler İçin Hangi Güneş Kremleri Tercih Edilmeli?
Yağlı Ciltler İçin Hangi Güneş Kremleri Tercih Edilmeli?

Yağlı Ciltler İçin Hangi Güneş Kremleri Tercih Edilmeli?

En doğru olan güneş kremini seçebilmek son derece önem arz etmektedir. Bazı cilt tipleri vardır ki bu cilt tiplerine uygun anlamda güneş kremi tercih edilmelidir.

A+A-

Birçok kişi de bu durumu göz ardı etmektedir ve o kadar takmadan güneş kremi seçer ki bunlar zamanla tehlike doğururlar. Kuru ciltler daha kolay kuruyabileceği üzere akneye meyilli ciltlerde yine akne olması yükselebilir. Kısaca cilt tipinize en uygun olan güneş kremini kullanmanız gereklidir.

Yine bu makale de cilt tiplerinden yağlı olan tiplerine yönelik olan çeşitli kremler hakkında bilgi vereceğiz. Eğer ki yağlı bir çeşit cilt tipiniz var ise aşağıda sizler için bilgilere göre sizin için uygun olan güneş kremini tercih edebilirsiniz.

Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Öncelik olarak çok dikkat etmeniz gereken unsur güneş kreminin oldukça yağsız ve hafif olmasıdır. Aynı uygulamayı da yine büyük gözeneklere sahip olan bireylerinde benimsemeleri oldukça gerekmektedir. Bunun sebebi büyük gözenekler yağlı cilt tiplerinin habercisi olmaktadır.

Aslında bakarsak bu gibi yağsız güneş kremleri karma olan cilt tipleri için uygun olmaktadır.  Marka araştırmalarını yapıyorken de donuk olan yağ kontrollerine dikkat etmeniz gereklidir yine bu anlamda içeriği olan çeşitli güneş kremlerini tercih etmelisiniz.

Yine bu güneş kremlerine örnek verecek olursak aloevera ağırlıklı olan çeşitli kremleri kullanabilirsiniz. Aloevera’lı güneş kremleri oldukça güzel koku veriyorlarken bir yandan da cildinizi düzenlemek için antioksidanlar beraberinde yardım etmektedir.

Kimyasal İçermeyen Kremler

Kimyasal içermemekte olan veya çok az oranlarda içeren ve 14 güneş koruma faktörlü kremler tercih etmeniz gereklidir. Ancak bu şekilde yağlı ve aşırı derece de parlamakta olan cilt görünümlerini engelleyebilirsiniz. Bunlara ek olarak bu gibi kremler cildinizde nem dengelerini korumanız için yardımcı olurlar.

Bunları yapıyorken de herhangi bir çeşit zarar vermemektedirler. Yine bu güne kadar kullanmış olduğunuz güneş kremlerini unutmalısınız. Bir güneş kremi alacağınız zaman makalemizden öğrendiğiniz bilgilerin ışığında bu güneş kreminin özelliklerini güzel bir şekilde incelemelisiniz ve buna göre tercih etmelisiniz.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.