1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Yağlı Cildi Dengelemek İçin Uzman Öneriler
Yağlı Cildi Dengelemek İçin Uzman Öneriler

Yağlı Cildi Dengelemek İçin Uzman Öneriler

Günümüzde birçok çeşitli cilt tipleri bulunmaktadır. Yine bu cilt tiplerinden biri de yağlı cilt tipleridir. Eğer yağa sahip bir çeşit cilde sahipseniz size kötü bir haberimiz bulunmakta maalesef ve bir de iyi haber.

A+A-

İyi habere gelecek olursak yağlı ciltler kırışıklıkların en az görüldüğü ve oldukça geç yaşanmış olduğu ciltlerdir. Ayrıca yaşlanmanın her türlü etkisine geç maruz kalırlar. Bunun nedeni ise mevcut olan yağın nemi yine cildinize hapsetmesi ve yine cildin nemlendirici kullanmadığı zamanlarda dahi nemli kalmış olmasıdır. Kötü haber de yine yağlı cilt tıkanık yüzeyler, siyah olan çeşitli noktalar ve yine ölü deri hücrelerinin oluşabilmesine oldukça yatkın bir çeşit cilt tipidir.

En Güzel Cildi Elde Edin

Bütün bu avantajlarından sonra yine en güzel cildi elde edebilmek için bu yağlı ciltte çeşitli dengelemeleri yapmamız lazım. Yağlı bir cildiniz olduğundan dolayı asla üzülmemelisiniz. Biraz yapacağınız işlemler ile yağ dengelenebilir.  Eğer yağlı cilde sahipseniz bolcana su içmeniz gereklidir.

Su doğal yollar ile yağlı ciltlerin nemlenebilmesine olanak tanımaktadır. Buna ek olarak da vücuttan toksinlerin atılmasını sağlamaktadır. Yine bu da vücudunuzda çeşitli bakteri oluşumlarını önemli oranlarda azaltmaktadır. Gün içerisinde tam 8 bardak su içmelisiniz. Bu sayede cildiniz hem de diğer organlarınız açısından oldukça faydalı olacaktır.

Yağlı Cilde Tavsiyeler

Yine sağlıklı beslenmeniz özellikle de yağlı cilt tipine sahip olan bireyler açısından son derece önem arz etmektedir. Yağlı ve kızarmış olan çeşitli yiyeceklerden aşırı tüketmek de yağlı cildin sivilce, akneler üretmesine çok daha fazla yağlanmasına sebebiyet vermektedir.

Daha az yağlı ve hatta yağsız yiyecekler yerseniz cildin de yağ oranına azalmasını sağlamış olursunuz. Ayrıca yüzünüzü yıkarken nazik yıkamalısınız. Yüzünüzü yıkıyor olak ve yıkadıktan sonra kurulamanız yağlı ciltlere asla çözüm olmamaktadır.

Kullanmış olduğunuz temizleyicilere dikkat etmelisiniz. Bunun sebebi bazı ağır olan temizleyiciler cildin daha fazla yağ üretmesini sağlarlar. Bunun sebebi ise cildin çok daha fazla kuru bir hale aniden gelmesidir. Eğer cildiniz aniden kurursa reaksiyon olarak kendini yağlayacaktır. Bütün bunlara dikkat etmeniz dileği ile.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.