1. HABERLER

  2. GSM

  3. Vodafone Numara Değiştirme Nasıl Yapılır? Vodafone Numara Değiştirme Ücreti
Vodafone Numara Değiştirme Nasıl Yapılır? Vodafone Numara Değiştirme Ücreti

Vodafone Numara Değiştirme Nasıl Yapılır? Vodafone Numara Değiştirme Ücreti

İletişim kurma, insanlık tarihinden beri devam etmekte olan en önemli kişisel ihtiyaçlar arasında yerini almaktadır. Teknolojinin zamanla ilerlemesi, pek çok yeni iletişim aracı ve kurumunu da beraberinde getirmiştir. Günümüzde iletişim sektöründe hizmet vermekte olan firmalar arasında yer alan Vodafone, 1991 yılında Birleşik Krallık içerisinde kurulmuş ve buradan Türkiye’ye gelmiş bir şirkettir.

A+A-

Pek çok abonesi ile beraber Vodafone, Türkiye’de pek çok kullanıcı tarafından yoğun şekilde tercih edilmekte ve her gün yeni kişiler, bu kuruluşu seçmektedir. Bunun nedenlerinden biri de sağladığı hizmetler ve fırsatları olmaktadır. Bu fırsatlardan bir tanesi de, Vodafone numara değiştirme olmaktadır.

Numara Değiştirme Nedir?

Bir kuruma hat almak için başvuru yapıldığında, abonelere iki imkân sunulmaktadır. Bunlardan bir tanesi kendi numarasını belirleme, diğeri de hazır numaralar arasından seçmek olmaktadır. Ancak bu numaralar uzun yıllar boyu kullanılabildiği için veya zorunlu gördüğü bazı durumlarda farklı numaraya geçmek de görüldüğü için, numara değiştirme en kullanışlı hizmet olarak çıkmaktadır. Böylece yeni bir hat almadan, yeni bir numara almak mümkün olmaktadır.

Numara değiştirme konusunda istenilen her rakamın değiştirilme özgürlüğü sunulmakla birlikte, 054 rakamları değiştirilemeyen özelliğe sahiptir. Örnek olarak numaranızda 9 rakamı varsa ve bu rakamı 5 ile değiştirmek istiyorsanız, bunun için yeni bir hat almamak için sadece rakam değişikliği yapabilmeniz mümkündür. Böylece yeni numaranızı da istemediğiniz kişilere vermeyerek, daha rahat bir kullanım sağlamak da mümkün olmaktadır.

Bu konuda aranmakta olan en önemli şart, yeni numaranızın da başka bir kişi tarafından kullanılmıyor olması şartıdır.

Vodafone Numara Değiştirme Nasıl Yapılmaktadır?

Vodafone, numara değiştirme hizmetini tüm abonelerine sunmaktadır. Bu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılar, en yakın Vodafone bayisine giderek ya da Vodafone müşteri hizmetlerini arayarak, kolay bir şekilde değişiklik yapabilmektedir. Değiştirme ücreti 18 TL'dir.

Bunun için öncelikle, istediğiniz potansiyel numaralardan bir liste oluşturmanız tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni, numara değişikliğinde yeni numaranızın boşta olması gerekliliğidir. Bu kapsam çerçevesinde bir Vodafone bayisi, ilk olarak istediğiniz numara üzerinden bir sorgulama yaparak, uygun olup olmadığına bakmaktadır. Eğer numara uygunsa, bir ücret karşılığında numara değişikliği yapılabilmektedir.

Ancak Türkiye’de, pek çok Vodafone abonesi mevcuttur. Bu nedenle çoğu kez, istenilen numaranın kullanılmakta olduğu görülmektedir. Durum böyle olunca, gerekli işlemler de yapılamamaktadır. Bu nedenle istediğiniz başka numaraları da belirlemeniz, kendi adınıza en büyük kolaylıklardan biri olacaktır.

Numara değiştirme işlemi, yeni hat alma ile karşılaştırıldığında daha cazip fiyatlara sahip olmaktadır. Günümüzde hattı olan pek çok kişi, numarasını çeşitli nedenlerle yeni hat almak isteyebilmektedir. Ancak burada yüksek yeni hat fiyatları, engel olabilmektedir. Buna karşılık uygun fiyatlı olan numara değiştirme, size adeta yeni bir hat almış gibi kullanım sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.