1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye'nin Gözü Bu Haberde! Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Bayram Tatili 9 Gün Olacak Mı?
Türkiye'nin Gözü Bu Haberde! Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Bayram Tatili 9 Gün Olacak Mı?

Türkiye'nin Gözü Bu Haberde! Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Bayram Tatili 9 Gün Olacak Mı?

Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın Beştepe’de toplanacak. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı toplantı sonunda netlik kazanacak. Kabinede ayrıca Türkiye'nin iç ve dış gündemi ile ekonomiye dair gelişmeler de ele alınacak.

A+A-

Ramazan Bayramı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri olan bayram tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağı kararının da toplantıda alınması bekleniyor.  

NTV'de yer alan habere göre, Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor. Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinin de resmi veya idari tatil edilmesi gerekiyor.  İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanacak. 

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlarla bir araya geleceği ve önemli kararların alınacağı Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın öğleden sonra toplanacak. Kabine önemli başlıklarla toplanıyor. 

OPERASYONLARDA SON DURUM

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonla ilgili son durum da toplantıda değerlendirilecek. Uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve etkilerinin de toplantıda ele alınması bekleniyor. 

MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

"Bütün imkanlarımızla milletimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. Son kabine toplantısında imalat ve turizm sektörlerine yönelik 150 milyar liralık destek paketimizi açıklamıştık. Bugün de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza ve dostlarımıza yönelik tasarruf hesaplarıyla ilgili yeni bir uygulamanın haberini kamuoyuna duyurmak istiyorum. 'Yuvam' adını verdiğimiz bu tasarruf hesapları, işçi dövizlerinden farklı olarak kur koruması dahil içinde pek çok yeniliği barındıran bir finansal araçtır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.