1. HABERLER

  2. GSM

  3. Türk Telekom, Turkcell, Vodafone Kullanan Milyonlarıİlgilendiriyor! Yüksek Fatura Devri Artık Son buluyor!
Türk Telekom, Turkcell, Vodafone Kullanan Milyonlarıİlgilendiriyor! Yüksek Fatura Devri Artık Son buluyor!

Türk Telekom, Turkcell, Vodafone Kullanan Milyonlarıİlgilendiriyor! Yüksek Fatura Devri Artık Son buluyor!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, GSM operatörleriyle ilgili artan yoğun şikayetler üzerine yeni yaptırımlar başlattı. Buna göre operatörler yüksek cayma bedellerinden vazgeçecek ve paket dışı aramalarda karşılaşılan yüksek faturalar son bulacak.

A+A-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, GSM operatörleriyle ilgili artan şikayetler üzerine yeni yaptırımlara hazırlanıyor. Buna göre operatörler yüksek cayma bedellerinden vazgeçecek ve paket dışı aramalarda karşılaşılan yüksek faturalar son bulacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) son zamanlarda Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’a yönelik artan şikayetleri değerlendirmeye aldı. Vatandaşlar daha çok “yüksek cayma bedelleri” ve “paket dışı arama sonucu gelen yüksek faturalardan” şikayet ederken, bu konu da bir dizi yaptırım kapıda.

Temmuz Ayına Kadar Çözüme Kavuşacak

Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitmeye hazırlanan BTK, Temmuz 2022’ye kadar yoğun şikayet alan problemleri çözüme kavuşturacak.

Sorunlar Çözülecek

Bu kapsamda; yurtdaşın düşük internet hızı sebebiyle hizmeti iptal etmeyi istemesi halinde operatörler tarafından yansıtılan “yüksek cayma bedelleri” tarihe karışacak. Farkında olmadan veya aldatılarak (wangiri) yapılan paket dışı aramalar sonucu karşılaşılan yüksek fatura sorunu da çözülecek. Devre kesiciyle belli bir süre sonunda konuşma sonlandırılarak faturanın kabarması önlenecek.

Daha Hızlı Nakil

Bağlantı, aktivasyon, kurulum ve benzeri mali yükümlülük doğuran hükümlerin protokolün içine dikkat çekmeyecek şekilde serpiştirilmiş olduğu yöntemler tespit edilip önlenecek. Ayrıca vatandaşların bir kampanyaya girmiş olmakla bir çok onaya tabi işleme onay vermiş sayılmasına dönük girişimler engellenecek. Nakil taleplerinin 10 günü aşması sorunu da yeni düzenleme ile ortadan kalkacak.

Çocuklardan Onay Alınamaz

Türkiye’de cep telefonu kullanma yaşı 11’e kadar düştü. 11-15 yaş aralığındaki çocukların yüzde 89’u cep telefonu kullanıyor. Bu da reşit olmayan çocukların, numaralı telefondan mali yükümlülük doğuran onaylar vermesine ve ailelerin mağduriyetine sebep olabiliyor. Yapılacak düzenlemeyle; çocuklardan alınan, yani aile büyüklerinden alınmayan “mali yükümlülük getiren” onaylar geçersiz sayılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.