1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk askeri Libya'ya gitmeye başladı
Türk askeri Libya'ya gitmeye başladı

Türk askeri Libya'ya gitmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN Türk Kanal D ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan Türk askerinin Libya'ya peyderpey gitmeye başladığını da söyledi. Başkan Erdoğan'ın sözlerini dünya medyası son dakika olarak servis etti.

A+A-

 

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN TÜRK ve Kanal D’nin ortak yayınında  Ahmet Hakan, Buket Aydın ve Başak Şengül'ün gündeme dair tüm sorularını cevapladı.

Başkan Erdoğan, dünya gündeminde önemli bir yer tutan Libya anlaşmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

'TÜRK ASKERİNE LEYONER DİYECEK KADAR ALÇALIYORLAR'

Ana muhalefet partisi, Türk askerine 'lejyoner' diyecek kadar alçalıyor. Bizim askerimiz oraya lejyoner sıfatıyla gitmiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Trablusgarp'a gitti mi? Gitti. O farklı bir süreçti bunu yaşadı mı? yaşadı. Gazi Mustafa Kemal için bunu yakıştırmak mümkün mü

TÜRK ASKERİ GİTMEYE BAŞLADI

Bizim askerimizin oradaki görevi koordinasyondur. Oradaki hareket merkezinde süreci ilerletecek. Askerlerimiz peyderpey şu anda gidiyor. Muhalif güç olarak bizim orada farklı ekiplerimiz olacak. Ana muhalefet lideri bir taraftan "Doğu Akdeniz'de şu var bu var" deyip "Türkiye yok diyor" Türkiye'nin orada olması için neden tezkereye destek vermiyorsun? Ana muhalefetin söyleminde çelişki var. Tarihte Trablusgarp'taki haklarımızı elde etmek için girmiştik. Talep var, talep karşısında oraya gidiyoruz. Şu anda bu bölgede çalışmalarımız başlamadı. Türk yetki alanında çalışmalar sürüyor. Suudi Arabistan'ın bizi kınamasından rahatsız olmayız, tam aksine biz onu kınıyoruz ve kınamasını da asla kale almıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.