1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Çıktı Mı? Sonuçlar Nasıl ve Nereden Öğrenilir?
Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Çıktı Mı? Sonuçlar Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Çıktı Mı? Sonuçlar Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Kamu bankalarının müşterilerine Temel İhtiyaç Desteği kredisi sağlaması birçok kişi tarafından büyük ilgi uyandırmıştı.  Birçok vatandaşın ilgi gösterdiği ihtiyaç kredilerine dair birçok soru yanıt aramaya devam ediyor. “Temel ihtiyaç kredisi başvuruları ne zaman yapılacak?”, “Sonuçlar ne zaman ve nereden öğrenilecek?” ve “Başvurular nasıl yapılır?” gibi birçok sorunun yanıtı aranıyor.

A+A-

Temel ihtiyaç kredisi başvuruları ne zaman yapılacak?”, “Sonuçlar ne zaman ve nereden öğrenilecek?” ve “Başvurular nasıl yapılır?” gibi birçok sorunun yanıtı aranıyor. İşte Temel İhtiyaç Kredisi’ne dair ilgili detaylar..

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank bireysel müşterilerine 6 ay ödemesiz ve sonrasında da ertelemeli 10 Bin TL’ye kadar Temel İhtiyaç Kredisi imkân sunuyorlar. Binlerce kişi ihtiyaç kredisi için gerekli başvurularını yaptı. Başvurular hala devam ediyor.

Temel İhtiyaç Kredisi Nedir?

İçerisinden geçtiğimiz zorlu süreçlerde devreye alınmış olan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri kapsamında ortaya çıkan Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi, hane aylık geliri 5000 TL altında olan kişilerin sağlık, gıda, kira, fatura ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının finansmanını sağlamak adına gündeme getirilmiştir. Aylık %0.49 faiz oranı ile 6 ay ödemesiz dönemli ve 36 aya kadar vade seçenekleriyle 10.000TL’ye kadar Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi müşterilerin hizmetine sunulmuştur. Böylelikle de zorlu süreçlerden geçtiğimiz dönemde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılaması sağlanmaktadır.

Temel İhtiyaç Kredisi’nden Nasıl Faydalanılır?

Temel İhtiyaç Kredisi’nden 5000 TL aylık geliri olan ücretliler, asgari ücretliler, serbest meslek grubunda olan müşteriler ve emekliler yararlanabilmektedir. Müşteriler kamu bankalarından yalnızca bir tanesine başvuru yapabilmektedir. Kredi taleplerinin değerlendirilmesi için KGF ile kişiler veriler paylaşılmaktadır.

Temel İhtiyaç Kredisi Başvurular Nasıl Yapılır?

Halk Bank internet şubesi üzerinden; Başvuru Bireysel Kredi Başvurusu Kredi Türü: Tüketici Kredisi Kredi Alt Türü: Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımları izlenerek başvurular gerçekleştirilebilmektedir.

İnternet bankacılığından işlemlerini gerçekleştirmek istemeyen müşteriler de 0 850 222 0 400 Halkbank Diyalog’u arayarak sesli yanıt sisteminde başvurularını gerçekleştirebilmektedirler. İşlemler menüsünde 2 numaralı Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi seçilerek başvurular tamamlanabilmektedir.

Aynı zamanda müşteriler SMS göndererek de başvurularını kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Aralarında birer boşluk bırakarak “DESTEK, TC Kimlik No, Gelir Bilgisi, Talep Edilen Tutar” yazılarak 3452’ye SMS gönderilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.