1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron işçilere büyük müjde! 2. İlave Tediye Ödemesi
Taşeron işçilere büyük müjde! 2. İlave Tediye Ödemesi

Taşeron işçilere büyük müjde! 2. İlave Tediye Ödemesi

4/D statüsüne kavuşmuş taşeron işçilerin bir maaş ikramiye almasına ilişkin kanun teklifi verildi. Taşeron ilave tediye ödemesi ne kadar? İkinci ilave tediye ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

A+A-

Sağlık Bakanlığına bağlı kurum, hastane ve üniversite hastanelerinde çalışan sağlıkçıların maaşlarında iyileştirilmeye gidildi. Yapılan iyileştirmeye yönelik aynı kuruluşlarda çalışan kadrolu taşeronların Mayıs ayı içerisinde alacakları 2. ilave tediye ödemesinde iyileştirilmeye gidilmesi planlanıyor.  

KANUN TEKLİFİ VERİLDİ  

Hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin korona virüs tehditine karşı zorlu koşullarda çalışmalarına yönelik ilave tediyelerde iyileştirme bekleniyor. Konuya ilişkin hazırlanan kanun teklifinde işçilere 1 maaş daha tediye (ikramiye) ödemesi yapılması sunuldu. 

 Hazırlanan kanun teklifinde şunlar yer aldı:  

DEVLET VE ONA BAĞLI MÜESSESELERDE ÇALIŞAN İŞÇİLERE İLAVE TEDİYE YAPILMASI VE 6452 SAYILI KANUNLA 6212 SAYILI KANUNUN 2 NCİ MADDESİNİN KALDIRILMASI HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 4/7/1956 tarih ve 6772 sayılı Devlet Ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Ve 6452 Sayılı Kanunla 6212 Sayılı Kanunun 2. Maddesinin Kaldırılması Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

 “Geçici Madde 2- Bu kanunun birinci maddesi kapsamında Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumları ile kamu üniversitelerinin tıp, diş hekimliği fakülteleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı tüm sağlık ve bakım ünitelerinde 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre çalışmakta olan bütün işçilere, 15 Mart 2020 tarihinden itibaren ücret sistemleri ne olursa olsun, her ay için birer aylık istihkakları tutarında ayrıca ilave tediye ödemesi yapılır. 

Bu maddeye göre yapılacak tediyeler, yukarıda belirtilen işyerlerinde çalışan işçilerin ücretlerinin ödendiği tarihte ödenir. Aylık istihkakın hesabı ile ödeme usul ve esasları bu kanunun dördüncü ve beşinci maddeleri hükümleri çerçevesinde yapılır.” 

MADDE 2- 15 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."

01-019.jpg

İKİNCİ İLAVE TEDİYE (İKRAMİYE) ÖDEMESİ NE ZAMAN

Taşeron işçilere her yıl 52 günlük tediye ödemesi yapılıyor. 13'er gün olarak 4 taksit şeklinde yapılan ödemelerin birincisi 2020 Ocak ayında yapılmıştı. 2. ilave tediye (ikramiye) ödemesinin Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanıyor.  

TAŞERON TEDİYE ÖDEME MİKTARI 

 Taşeron işçilere yapılan tediye ödeme miktarları ise şu şekilde: 

02-016.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.