1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron işçiler ve kadroya geçenler için yeni dönem başlıyor! Resmi olarak kabul edildi….
Taşeron işçiler ve kadroya geçenler için yeni dönem başlıyor! Resmi olarak kabul edildi….

Taşeron işçiler ve kadroya geçenler için yeni dönem başlıyor! Resmi olarak kabul edildi….

Kadrolu yaşama geçenler için birçok fırsat gelmeye devam ediyor. Yargıtay 9. Hukuk daire kapsamında emsal niteliği ile bir karar alındı. Kadrolu yaşama geçen taşeron maaşları asgari ücrete belirli oran ile artış gösterecek.

A+A-

Çalışanlar ve iş verenler arasında imzalanan toplu sözleşme düzenlemesinde eğer bu noktada bir karar yoksa geçerli olmayacak.

Taşeronlar önemli…

Hastanede istihdam eden güvenlik görevlisi kadrolu yaşama geçmesinin ardından maaşlarında farklılık oldu. 31 Aralık 2018 tarihinden bu süreçlere kadar maaşlı sistem ile çalıştı. Yapılan düzenlemelerin ardından maaşlara gelecek zam oranları dikkatleri çekti ve sadece yüzde dört oranı ile zam geldi.

Güvenlik görevlisi taşeron firma olduğu zamanlarda daha çok maaş alıyordu. Kadrolu yaşama geçmesinin ardından maaşları düştü ve eksik ödemeler meydana geldi. Durum karşısında dava açan adam yüzdelik dilim ile beraber yüzde 4 oranları ile zam gelmesine karar verdi. Fakat bu alınan karar Yargıtay kapsamında bozuldu.

Sözleşmeye dikkat…

Kadrolu yaşama geçen taşeron işçi maaş konusunda meydana gelen sorunlar üzerinde duruldu. 696 sayılı kanun ile beraber KHK kapsamında alım sözleşmeleri ile geçiş işlemlerinin olması ile tarih geçersiz sayıldı.

1 Ocak 2019 tarihi ile maaşlara gelen yüzde dört zam yanı sıra günlük ücretlerin 85 TL altına inmeyenler için asgari ücret seviyesinde olması talep edildi. Alınan karar karşısında taşeron firmalar için TİS hükümleri kadrolu yaşamda yer almaya başladıktan sonra son buldu. Bu kapsamda çalışan ve iş verenler arasında yapılan sözleşmeler için eskisinin devam edecek olduğu, geldiği zaman yeni kararların uygulamaya geçirileceği açıklandı.

Her ne kadar kadrolu yaşama geçseler bile maaşlarında olan bu durum mahkemeye kadar ilerletildi. Bunun ardından tüm taşeron işçilerin haklarını korumak için emsal bir karar aldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.