1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Son Dakika! Yılbaşı Yasağında Yeni Düzenleme! 81 İle Yeni Genelge Gönderildi
Son Dakika! Yılbaşı Yasağında Yeni Düzenleme! 81 İle Yeni Genelge Gönderildi

Son Dakika! Yılbaşı Yasağında Yeni Düzenleme! 81 İle Yeni Genelge Gönderildi

Son dakika gelen haberlere göre İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede Otel/Konaklama tesislerinde yılbaşı eğlenceleri düzenlemelerine kesinlikle müsaade edilmeyecek.

A+A-

Son dakika gelen haberlere göre İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede Otel/Konaklama tesislerinde yılbaşı eğlenceleri düzenlemelerine kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Bakanlık tarafından gönderilen bir önceki yazılı genelgede otel ve konaklama tesislerinde o gün orada konaklayan kişilerin lokanta ve restoranlarından faydalanabileceği yazıyordu. Bu süre zarfında tüm önlemlere uyulması şartı ile.

Genelgede yılbaşı öncesi otel ve konaklama tesislerinde alınan tedbirlere uymayan bir şekilde otelin içerisinde yemekli, müzikli ya da eğlenceli programları bulunan yılbaşı paketlerinin alınan tedbirlere karşı aykırı olduğu düşünüldü. Gelen yeni genelgede sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 31 Aralık 2020 saat 21:00 ile 4 Ocak Pazartesi saat 05:00 sabahına kadar herhangi bir otel ya da konaklama tesisinde ek tedbirler uygulanacak. Bu tedbirler şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. Belirtilen süre zarfında konaklama ihtiyacını gidermek amacı ile gelen müşterilerin bulunduğu otel ya da konaklama tesisi izolasyon edilecek. Fiziki mesafeye ve temizlik kurallarına dikkat edilecek. Maske takımı ile yılbaşı eğlencesi, balosu ya da programına kesinlikle izin verilmeyecek.
  2. Hiçbir otel ya da konaklama tesisi yılbaşına özel eğlenceli, müzikli ya da yemekli programlara dair herhangi bir kampanya ya da reklam girişiminde bulunmayacak.
  3. Yılbaşı yasağı boyunca otel ya da konaklama tesislerinde herhangi bir canlı müzik girişiminde dahi bulunulmayacak. Saat 22:00’dan itibaren tüm otel ve konaklama tesislerinde var olan restoran, lokanta, cafe müzik dinletme ya da dinleme girişiminde bulunmayacak. Otel ya da konaklama tesisi içerisinde dahi müzik dinletilmeyecek.
  4. Yılbaşı yasağı boyunca otel ya da konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık bir şekilde bir araya gelmemeleri için oldukça sıkı tedbirler alınacak. Özellikle yemek saatlerinde bu detaya dikkat edilecek.

Denetimler Yoğunlaştırılacak

Konaklama tesisleri ve otellerde tüm tedbirlere uyulup uyulmadığı konusunda tedbirler daha çok artacak. Gelen genelge doğrultusunda kurallara uymayan otel ya da konaklama tesislerine gerekli cezalar verilecek. Yılbaşı kısıtlaması boyunca her otel ve konaklama tesisi daha sık bir şekilde kontrol edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.