1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Son Dakika Uyarısı: Kar Yağışı Yeniden Başlıyor! Meteoroloji’den Kritik uyarı geldi!
Son Dakika Uyarısı: Kar Yağışı Yeniden Başlıyor! Meteoroloji’den Kritik uyarı geldi!

Son Dakika Uyarısı: Kar Yağışı Yeniden Başlıyor! Meteoroloji’den Kritik uyarı geldi!

Birkaç gün süren kar yağışı, yerini güneşli havalara bırakmıştı. Meteoroloji açıklama yaptı ve 5 günlük hava raporu yayınladı. Yayınlanan rapora göre Türkiye’de kar yağışı yeniden başlıyor. İstanbul’a kar gelecek mi?

A+A-

Birkaç gün süren kar yağışı, yerini güneşli havalara bırakmıştı. Meteoroloji açıklama yaptı ve 5 günlük hava raporu yayınladı. Yayınlanan rapora göre Türkiye’de kar yağışı yeniden başlıyor. İstanbul’a kar gelecek mi?

Yeniden Kar Yağacak!

Ülkenin bazı şehirlerinde hava sıcaklıkları yükselirken, bazı şehirlerde ise yeniden kar yağacağı açıklandı. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Cumartesi ve Pazar günleri için kar yağışı olacağı ifade edildi. Hangi bölgelere kar yağacak?

Sıcaklıklar Artış Gösterecek

Birçok şehir için sıcaklıkların artması bekleniyor. İç bölgelerin yanı sıra doğu ve kuzey bölgelerinde de sıcaklığın 2 ile 4 derece arasında artması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise mevsim sıcaklıklarının devam edeceği ve herhangi bir fark olmayacağı açıklandı. Rüzgar kuzey bölgesinden az, bazı anlarda ise orta kuvvetli esecek.

Çığ İçin Uyarı Yapıldı!

Yağmurlu ve serin hava durumu Türkiye’yi terk ediyor. Artık ülkede hava sıcaklarının artması ve güneşin daha fazla kendini göstermesi bekleniyor. Bu hava durumu sonucunda da dik alanlarda çığ oluşumu olabileceği konusunda uyarı yapıldı. Dik yamaçlarda yaşayan vatandaşların çığ sebebi ile dikkatli olması tavsiye ediliyor.

Doğu Karadeniz’de Kar Yağacak

Meteotoloji açıklama yaptı ve ülke geneli için az ve parçalı bulutlu olacağı ifade edildi. Doğu Karadeniz’de ise çok bulutlu havaların olması bekleniyor. Artvin ve Rize illerinin kıyı bölgelerinin yağışlı, iç bölgelerinin ise yağışlı ve karlı olacağı açıklandı. Doğu ve iç bölgelerde buzlanma beklenirken, don olaylarının da olacağı ifade edildi. Marmara ve iç kesimlerinde sisli havanın hakim olacağı, Doğu Karadeniz’in iç bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu bölgesinde çığ oluşabileceği ihtimali yer alıyor.

Kar Yağacak Olan Kesimler

24 Şubat Çarşamba günü İstanbul, Yalova ve Kocaeli illerinde ve çevrelerinde bulutlu bir hakim olacağı öngörülüyor. Marmara’da sisli bir havanın olacağı, Sinop ile Ardahan şehirleri arasında da yağmurun olabileceği açıklandı. Karadeniz bölgesinde yağmurlu hava devam ederken Rize ve Tokat’ta yağmur ve karın yağabileceği ifade ediliyor. Ardahan ve Artvin illerinde ise kar yağacak. Ülkenin büyük bir bölümü ise güneşli ve parçalı bulutlu bir hava geçirecek.

25 Şubat Perşembe Marmara bölgesinde genel olarak bulutlu bir hava hakim olacak. Ordu, Trabzon ve Rize’de kar ve yağmur bekleniyor. Karadeniz bölgesine yakın olan illerde ise sis olacak. Ülkenin diğer kesimlerinde ise parçalı ve güneşli bir hava olacak.

26 Şubat Cuma birkaç şehir dışında güneşli bir hava yaşanacak.

27 Şubat Cumartesi günü için ise Zonguldak ve Bartın şehirlerinde yağmurlu bir hava bekleniyor. Çanakkale ve İstanbul şehirlerinde ise sis gözlemlenecek. Diğer şehirlerde ise parçalı bulutlu bir gün olacak.

28 Şubat Pazar haftanın son günü ise Kastamonu, Bolu ve Karabük illerinde kar yağacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.