1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son dakika: Maliye Bakanı'ndan taşeron işçi talimatı! 4D'li taşeron işçi maaş düzenlemesi ve seyyanen zam ne kadar olacak?
Son dakika: Maliye Bakanı'ndan taşeron işçi talimatı! 4D'li taşeron işçi maaş düzenlemesi ve seyyanen zam ne kadar olacak?

Son dakika: Maliye Bakanı'ndan taşeron işçi talimatı! 4D'li taşeron işçi maaş düzenlemesi ve seyyanen zam ne kadar olacak?

Hazine ve Maliye yeni Bakanı Lütfü Elvan'dantaşeron işçiler için beklenmedik bir haber geldi. Kadrolu yaşama geçen vatandaşlar için kasım ayında gelen enflasyon oranlarına göre maaşlarına yüzde 12 bandı ile zam ön görülen bilgiler arasında. Peki ne kadar zam gelecek, son durum ne?

A+A-

Maaş beklentilerinin yükselmesi söz konusu olacak. 4D taşeron işçiler için toplu iş sözleşmeleri ile beraber mali ve sosyal hakların duyuruları yapıldı. Eğer 4D taşeron işçiler için beklenen zam gelirse büyük bir rahatlama yaşayacaklar. Şimdiden ne kadar zam ve ikramiye alacaklarını merak ediliyor. Bu sözleşme içerisinde hepsi yer alacak. Peki, 4D taşeron işçilerin beklentileri karşılanacak mı? İşte, sizler için 4D taşeron işçiler hakkında merak edilen tüm zam detaylarını derledik.

4D taşeron işçilerin kadrolu yaşama geçmelerinin ardından sadece yüzde 4 oranları söz konusu olurken bu durum yetersiz kalıyordu. Şikayetlerin ve taleplerin dile getirilmesinin ardından son dört yıllık süreç içerisinde meydana gelen zam oranlarının çok üstünde gelmesi için durumlar TİS masasında değerlendirmeye alınacak.

Yeni maliye bakanı açıklama yaptı

Geçtiğimiz günlerde maliye bakanı olarak Lütfü Elvan atandı. Göreve başlamasının ardından 4D taşeron işçiler için yüzde yetmiş oranları ile iyi bir haber olduğunu aktardı. 2021 yılı programında bu süreçlerde çalışmaların olmasının pek söz konusu olmadığını, 4D taşeron işçiler arasında yaşanan durumun yüzde yetmiş oranları ile kadrolu yaşama geçememeleri olduğunu dile getirdi.

Çalışmalar için talimat verilecek

Gelen açıklama sırasında bu tarz konular üzerinde bir çalışma olup olmayacağının mümkünlüğü için talimat vereceğini açıklarken, yeniden değerlendirmelere alacaklarını ve net bir şekilde buna göre cevapları ileteceklerini aktardı.

Son yılların en yüksek zammı gelecek

4D taşeron işçiler için son yılların en yüksek zamları gelecek. Yüzde 12 bandında zam oranları ön planda yer alırken artık yüzde 4 oranlarından sonra 4D taşeron işçiler için bir umut doğdu. Konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ilerleyen günlerde netlik kazanacağını da aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.