1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Son Dakika: Kocaeli’de bir iş adamı, 13 yaşındaki kız çocuğuna yıllarca tecavüz etti…
Son Dakika: Kocaeli’de bir iş adamı, 13 yaşındaki kız çocuğuna yıllarca tecavüz etti…

Son Dakika: Kocaeli’de bir iş adamı, 13 yaşındaki kız çocuğuna yıllarca tecavüz etti…

Kocaeli sınırlarında meydana gelen akıl almaz olay artık insanın midesinin kaldıramayacağı kadar kötü bir hal almaya başladı. Daha 13 yaşında ve 4. Sınıfa giden minicik bir kız çocuğuna uzun yıllardır cinsel istismarda bulunan tanınmış iş adamı Kocaeli Adliyesi 3. Ağır ceza mahkemesinde yargılanmak üzere hakim karşısına çıkardı.

A+A-

Mahkeme heyeti tarafından sanık olan İhsan B ismindeki ünlü iş adamının tutuksuz bir şekilde yargılanmasına karar verdi.

Kocaeli Körfez sınırlarında ikamet eden prestij otomotiv sahibi 45 yaşındaki İhsan isimli şahsın yanında çalışan H.O. ismindeki kadının 13 yaşındaki küçücük çocuğuna tecavüz ettiği iddiaları geldi. 4. Sınıftan 7. Sınıfa gidene kadar devam eden bu tecavüz olayını artık kız çocuğunun annesine anlatması ardından annesi 2019 Temmuz ayında polise giderek konu hakkında şikayetçi oldu.

Annemle adamın arasında uyudum…

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı kapsamında konunun gizli tutulması kaydı ile soruşturma başlatıldı. Bunun hemen ardından ünlü iş adamı olarak bilinen şahıs Irak sınırlarına kaçtı. Kadın ilk iki ifadesi sırasında küçücük kıza cinsel taciz uyguladığı iddiası ile ifade verirken üçüncü ifadesinde ünlü iş adamının kendine olan borcunu ödemek için kumpas kurduğunu dile getirdi. Anne her ne kadar müşteki sıfatında olsa bile ardından sanık konumuna geçti. Küçük kızın verdiği ifade sırasında annesi ile İhsan B. Arasında uyuduğunu, bir gün yatakta kızın iç çamaşırını çıkardığını ve bunu annesinin gördüğünü anlattı. Kız çocuğunun vermiş olduğu ifade soruşturma dosyasında yer alan tüm deliller ile bir olduğu gözlendi.

Sanık mahkemeye geldi…

Konu için açılan davanın ilk üç celsesinde yer almayan sanık dördüncü celsede mahkemeye geldi. Çocuğun cinsel istismara uğraması suçu ile yargılanan adam hakim karşısında yer aldı. Küçük kızın babası ise E. A. Mağdur B.A. ve babası E. A.’nın vekili olarak Ayşe Pınar Eren, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Avukatları, Kocaeli Barosu Avukatları, Sanık İhsan B. avukatları Şamil Gerek ve anne H.O.’nun vekili Ayşe Gürkan salonda yer aldılar. Hem taraflar hem de avukatlar savunmalarını dile getirdiler. Yapılan son davanın ardından müşteki sıfatında yer alan anne bu sefer de sanık konumuna geçti.

Tutuklanması lazım…

Mahkeme sırasında savunmasını dile getiren mağdur çocuğun avukatı Ayşe Pınar Esen; çocukta zincirleme bir şekilde cinsel istismar olaylarının uygulanmasından dolayı sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti. Sanığın birkaç kere ben zenginim ve bana bir şey olursa sizi yaşatmam sözleri, küçücük kızın daha 3 ve 4. Sınıflara gittiği sırada kendisini dudaklarından öpmeye başladığı dile getirildi. Küçük kızın vermiş olduğu her ifadenin cinsel istismar olayına neden olmasından dolayı tutuklu yargılanması istenirken annenin de ifadeleri kullanılarak yargılanmasının talep edilmesi gerekiyor.

İhsan’dan tehdit…

Mağdur B.A. tarafından verilen ifadenin ardından anne de tehdit mesajları olduğunu dile getirdi. Bir akşam iş adamının kendilerine geldiğini, birkaç saat oturup ben Bulgaristan’a gidiyorum diyerek gittiğini ama oradan ırak sınırlarına geçtiğini öğrendik sözlerine yer verdi. Kendisine gittiği zaman whatsapptan tehdit dolu mesaj attığını bunu da büyük kızının gördüğünü ifade etti.

Ailem her şeyi benden sakladı…

Baba E.A tarafından verilen ifade sırasında kızının cinsel istismara uğradığını kendisine ve ablasına anlattığını dile getirdi. Bana eşofmanını indirdi dedikten sonrasını anlattıramadım ve göz yaşlarıma hakim olamadım. Kızımı psikoloğa götürdüm fakat yine de tam olayı öğrenemedim. Kime sorsam bana bir şey anlatmadılar ve ben küçük bir olay sandım. Kızım yedi ay boyunca benden bu durumu saklamak zorunda kalmış. Şimdi o şahsın en ağır şekilde yargılanmasını talep ediyorum. Büyük kızımı da tehdit etmiş sözlerine yer verdi.

Dışarda böyle insanların dolaşmaması gerekir…

Sanık en ağır şekilde yargılansın diye elinden geleni yapacağını dile getiren baba kendisinin canının çok yandığını böyle insanların dışarda dolaşmasının doğru olmadığını dile getirdi. Ben o adamı öldürmek için bıçakla onun yanına gittim. Fakat orada yoktu. Beni 5 – 6 kişi darp ettiler…

Bunlar hep komplo…

Sanık İhsan B verdiği ifade sırasında söylenenlerin hiçbirini kabul etmedi. Kendisinin 2 erkek 3 kız çocuğu olduğunu dile getirdi. 30 yıllık ticaret hayatımı mahveden aile bana karşı yapılan bir komplodur.

Ortada somut bir delil yok…

Sanığın avukatları tarafından yapılan savunma sırasında ortada somut bir delil olmadığı, mesajları kendilerinin bile rahat bir şekilde ayarlayabileceklerini dile getirdiler.

Mahkeme tarafından 5 dakika kadar kısa süre ara verilmesinin ardından yeninden toplantılar. Bunun ardından şahsın tutuksuz bir şekilde yargılanmasına karar verildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.