1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Son dakika: Hafter güçleri çizgiyi aştı! Türkiye'den çok sert tepki
Son dakika: Hafter güçleri çizgiyi aştı! Türkiye'den çok sert tepki

Son dakika: Hafter güçleri çizgiyi aştı! Türkiye'den çok sert tepki

Son dakika haber: Libya'da Hafter güçlerinin hava unsurları tarafından akşam saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıya Türkiye'den çok sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Hafter’e sağlanan dış desteğin sonlandırılmas

A+A-

Son dakika haberi: Libya'da Hafter güçleri tarafından yapılan saldırıya Dışişleri Bakanlığı tarafından çok sert açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sözde Libya Ulusal Ordusu’na ait hava unsurları tarafından 4 Ocak 2020 tarihinde akşam saatlerinde Trablus’un güneyinde yer alan Kara Harp Okulu’na yapılan ve çok sayıda askeri öğrencinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırıda hayatlarını kaybeden Libyalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

GEREKLİ ADIMLAR ATILMALIDIR

Hafter’in sözde Libya Ulusal Ordusu’nun saldırılarının durdurulması ve Libya’da ateşkes sağlanması, Hafter’e sağlanan dış desteğin sonlandırılması için uluslararası camianın bir an evvel gerekli adımları atması elzemdir.

Türkiye, meşru Ulusal Mutabakat Hükümetiyle dayanışma içinde bu yöndeki çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Trablus'taki Kara Harp Okuluna düzenlenen saldırı ile ilgili "Hafter güçlerinin hukuksuz emellerini gerçekleştirmek uğruna Trablus'taki Kara Harp Okuluna yaptıkları saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.