1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika Haberi Memura ek zam müjdesi! Maaş zammı bayram ikramiyesi çifte bayram havası yaşatacak!
Son Dakika Haberi Memura ek zam müjdesi! Maaş zammı bayram ikramiyesi çifte bayram havası yaşatacak!

Son Dakika Haberi Memura ek zam müjdesi! Maaş zammı bayram ikramiyesi çifte bayram havası yaşatacak!

Devlet memurları ve emeklilere iki kat daha iyi bir haber almak üzereyken şans gülümsedi: Hem maaş zammı hem de bayram ikramiyesi yolda. Hesaplamalar yapıldı ve şimdi bir tarih belirleme zamanı. Emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. 2023 yılının başında refah ikramiyesinin yanı sıra emeklilik ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı.

A+A-

Emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. 2023 yılının başında refah ikramiyesinin yanı sıra emeklilik ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kararıyla birlikte asgari emekli maaşına yeni bir zam geldi. Artış sonucunda asgari emeklilik maaşı 7.500 TL'ye yükseldi. Bu kararın ardından hem emekliler hem de memurlar seçim ikramiyesi beklemeye başladı. Maaş artışı müjdesi az önce geldi ve milyonlarca insan artık şanslı. Çünkü çift maaş zammı yolda.

Emekliler ve memurlar için son zam haberleri her gün milyonlarca kişi tarafından anlık olarak takip ediliyor. Yaklaşan genel seçimlerle birlikte milyonlarca insan maaş zammı bekliyor. Ancak, sadece asgari emeklilik aylığı artırılmıştır. Son gelen haberlere göre emekli ve memur maaş zammı Temmuz ayına ertelendi. Buna rağmen milyonlarca emekli ve memur, seçimden önce maaş zammı alma konusunda hala umutlu. Maaş artışı beklenirken bir yandan da enflasyon hesabı yapılıyor. Altı aylık enflasyon verilerine göre maaş zammı ve enflasyon tazminatı alacak binlerce kişi için yeni gelişmeler ortaya çıktı. Emekliler ve memurlar için Temmuz ayında yapılacak çifte maaş zammı açıklandı.

Emekli ve memurlar için Temmuz 2023 maaş zammı hesaplamasına başlandı. Şimdiye kadar Türkiye İstatistik Kurumu üç aylık enflasyon verilerini açıkladı. En son veri Mart ayına ait olup, TÜİK tarafından açıklanan aylık enflasyon oranı %2,29'dur. Yıllık enflasyon oranı %50,51 oldu. Son 14 ayın en düşük enflasyon rakamları açıklanırken, memur ve emekliler için enflasyon tazminatı kesinleşti.

Uzmanlar, memur ve emekliler için Temmuz 2023 maaş zammını da hesaplamaya başladı. Uzmanlara göre altı aylık enflasyon oranı ne olursa olsun emekli ve memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam yine yüzde 30 olacak. Sonuç olarak, 2023 yılında memur ve emekli maaş artışları yüzde 60'a ulaşacak.

Güncel verilere göre emekli ve memurlar için Temmuz 2023 maaş zammı hesaplaması şu şekilde:

Üç aylık enflasyon oranı: %12,52

Üç aylık SSK ve Bağ-Kur emekliliği artışı: %12,52

Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: %8

Temmuz 2023 memur toplu iş sözleşmesi artışı: %6

Memur enflasyon tazminatı: %4,52

Üç aylık memur ve emekli maaş artışı: %10,52

Ancak yukarıda da belirtildiği gibi uzmanlar, Temmuz 2023'te memur ve emekliler için en az yüzde 30'luk bir maaş artışının yanı sıra refah ikramiyesi ve enflasyon tazminatı bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler