1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Son Dakika Haberi: ABD Başkanı Trump'tan korkutan İran açıklaması!
Son Dakika Haberi: ABD Başkanı Trump'tan korkutan İran açıklaması!

Son Dakika Haberi: ABD Başkanı Trump'tan korkutan İran açıklaması!

Son dakika haberi: ABD Başkanı Trump, İran ile yaşanan kriz sonrası tehdit dozajını iyice arttırarak sosyal medya hesabı Twitter üzerinden çok sert bir açıklama yayımladı. Trump yaptğı açıklamada, “Eğer İran herhangi bir ABD varılığını hedef alırsa, hızlı

A+A-

Son dakika haberi: Dünya gündemine bomba gibi düşen suikastin ardından peş peşe tehdit mesajları gelmeye devam ediyor. Irak'ta  ve dünyanın çeşitli bölgelerinde ABD'ye peş peşe saldırılar sürerken, ABD Başkanı Trump'tan gerilimi daha da yükseltecek mesaj geldi.

TRUMP'TAN ORANTISIZ GÜÇ ÇIKIŞI

Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, '' “Eğer İran herhangi bir ABD varılığını hedef alırsa, hızlı, geri adım atmadan ve belki de orantısız bir şekilde geri cevap vereceğiz.”'' ifadelerini kullandı

NATO'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

NATO, ABD’nin İranlı General Süleymani’nin Bağdat’ta öldürülmesinin ardından Orta Doğu’da oluşan kritik durumu görüşmek için Brüksel’de acil bir toplantı gerçekleştirecek.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak üyelerine danışılmasının ardından toplantının organize edildiğini duyurdu. NATO üyelerinin düzenli aralıklarla toplanmasına rağmen, yarın yapılacak olan toplantı Irak’ın nükleer anlaşma taahhütlerini askıya almasının ardından doğan risk nedeniyle düzenlenecek.

İRAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: ABD'NİN VARLIĞININ SONA ERME SÜRECİ BAŞLADI

İran devlet televizyonuna konuşan Selami, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'BU SÖZLER KAYDEDİLMELİDİR'

ABD'nin saldırıyla büyük bir stratejik hata yaptığını ifade eden Selami, "Kasım Süleymani'ye suikast, ABD'nin bölgedeki varlığının sona ermesinin başlangıç noktasıdır. Bu sözler kaydedilmelidir çünkü ileride bunun gerçekleştiğini görecekler. İntikamımız geniş bir coğrafyada, zaman içinde ve belirleyici etkilerle olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Twitter hesabından açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise "ABD'nin Batı Asya'daki zararlı varlığının sona erme süreci başladı." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.