1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika Gelişmesi:Memur Emeklilerinin Günlerdir Beklediği Oran Açıklandı! Emekli Maaş Zammı Belli Oldu Mu? Zamlı Emekli Maaşları Ne Kadar?
Son Dakika Gelişmesi:Memur Emeklilerinin Günlerdir Beklediği Oran Açıklandı! Emekli Maaş Zammı Belli Oldu Mu? Zamlı Emekli Maaşları Ne Kadar?

Son Dakika Gelişmesi:Memur Emeklilerinin Günlerdir Beklediği Oran Açıklandı! Emekli Maaş Zammı Belli Oldu Mu? Zamlı Emekli Maaşları Ne Kadar?

Son dakika haberi… Emekli ve memur maaş zammı konusunda yeni gelişmeler meydana geldi. Emekli maaşı zam oranları, Aralık ayında yapılacak çalışmaların ardından enflasyon oranı ile beraber net olarak belli olacak.

A+A-

Emekli maaşı zammı belirleme çalışmaları son hızla devam ederken; 2021 emekli maaşında büyü rol oynayan enflasyon oranı da açıklanacak. Peki, memur, emekli maaş zammı ne kadar oldu?

2021 Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin yanı sıra; diğer meslek dallarındaki vatandaşlar da; 2021 emekli maaşı zammını araştırmaya başladı. Emekli ve memurların %3 oranında gelecek zamma, yeni detaylar da eklenmeye başlandı. Enflasyon farkı ile, %5,35’e kadar zam yapılabilecek. Bu oranla emekli vatandaşların ve memurların aylık alacakları maaş miktarı 2.964 TL olacak.

Yüzde 3 Zam Olursa…

Emekli maaşlarında Ocak ayında %3 zam uygulanırsa; Memur emeklilerinin maaşları 2.814 TL’den 2.898 TL’ye kadar artacak. Şayet bu zam oranı % 5,35’e yükselirse; maaşlar 2 Bin 964 Türk Lirasına kadar ulaşabilecek.

Tüm Ödemeler Artacak!

Yeni programda 2020 enflasyonu % 10,5 olarak açıklandı. Buna göre yapılan hesaplamalara göre de, 2. 6 aylık dönemin enflasyonu %4.49 olarak belirlendi.

Maaşlar Nasıl Değişecek?

  1. Yapılan tahminlere göre, en düşük esnaf emekli maaşı 1,886 TL’den 1.971 Türk Lirası’na kadar artış gösterecek.
  2. 2000 tarihinden önce emekli olan emekli vatandaşların maaşları da minimum 2 Bin 333 Türk Lirası olacak.
  3. Memurlara En az 3 Bin 882 Türk Lirası maaş verilecek. Aile yardımı hariç tutulacak.
  4. 527 Türk Lirası aile yardımı yapılacak. Bu yardım kapsamında eşlere 366,5 TL, Çocuklara ise 80,62 TL yardım yapılacak. 2 çocuklu ve eşi çalışmayan vatandaşlara ise, 527 TL yardım yapılacak.
  5. Doktor memurlara 2 Bin 741 TL aylık ödeme yapılacak.

Henüz tahminler bu yönde olurken, Aralık ayı içerisinde net enflasyon oranı ve yapılacak zam miktarı da açıklanacak. Yeni emekli maaşları ise, Ocak ayından itibaren tüm vatandaşlara maaş aldıkları günlerde zamlı bir şekilde yatırılmaya devam edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.