1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Son dakika gelişmesi: O ülkede taciz ve tecavüze idam cezası getirildi!
Son dakika gelişmesi: O ülkede taciz ve tecavüze idam cezası getirildi!

Son dakika gelişmesi: O ülkede taciz ve tecavüze idam cezası getirildi!

Korona virüs süreçlerinin ardından Nijerya içerisinde tecavüz olayları bir hayli artış gösterdi. Nijerya Kadunha Eyaleti içerisinde kabul edilmiş olan yasa doğrultusunda eğer 14 yaşını doldurmamış birisine tecavüz edilirse, eden kişi idam cezasına çarptırılacak.

A+A-

Nijerya Kadunha Eyaleti içerisinde vali olarak görev alan Nasır Ahmet el Rufai, eyalet meclis içerisindeki toplantı sırasında tecavüzcüler için uygulanması planlanan idam cezası artık yasa haline geldi ve imzayı attı.

Tecavüz suçuyla hüküm giymiş olan erkekler cerrahi yollar ile ilk olarak hadım edilecek!

Eğer tecavüz sırasında mağdur olan kişiler 14 yaşın altındaysa direk idam cezası devreye girecek. Tabi ki 14 yaşından büyük birisine tecavüz edenler sadece hadım edilmeyecek bir de ömür boyu hapis cezası uygulanacak.

14 yaşından daha küçük olan bir çocuğa tecavüz etmiş olan kadınlar da fallop tüplerinin çıkarılmasıile bir ceza alacak.

Vali Rufai konu hakkında yaptığı açıklama sırasında çocukların böylesine ağır bir suçtan korunabilmesi adına ciddi kararların ve suçların yer alması gerektiğini dile getirdi.

Salgından sonra tecavüz olayları normale göre çok daha fazla artış gösterdi

Söz konusu olan idam kararı bu tüm dünyayı etkisi altın alan korona virüs süreçlerinde uygulaması yapılan sokağa çıkma yasağı ardından tecavüz olayları bir hayli artış gösterdi. Bu anlamda toplum üzerinde oluşmuş olan intihal ve tepkiler de meydana gelmiş oldu. Gelen yeni yasa kararı ile beraber ülkede yer alan tecavüzcülere karşı uygulanması söz konusu olan en set cezanın bu olacağı dile getirildi.

Tabi ki bu kötü olayların böylesi artış göstermiş olmasının sonucunda bazı eyaletler içerisinde hadım etme cezasının gündeme gelmesi söz konusu olurken bir kısmı da idam cezası istemişti.

Ülkede yer alan tüm eyaletler karşısında tecavüz sayılarının haddinden fazla artmasının ardından acil durum ilan edilmesine de neden oldu. Eskiden yer alan yasaları yetişkin birisine tecavüz etme sırasında 21 yıl hapisken; çocuklara karşı olan tecavüzlerde ömür boyu hapis durumları uygulamasıydı. Gelen yasa ile her şey çok daha farklı bir hal aldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.