1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Son dakika gelişmesi: Ermenistan dağıldı, Başkan görevden alındı! Askerler birer birer silah bırakıyor…
Son dakika gelişmesi: Ermenistan dağıldı, Başkan görevden alındı! Askerler birer birer silah bırakıyor…

Son dakika gelişmesi: Ermenistan dağıldı, Başkan görevden alındı! Askerler birer birer silah bırakıyor…

Karabağ bölgesinde Ermenistan’dan gelen ve henüz kimlikleri belirlenemeyen kişiler; silah bırakarak teslim oldu. Ordu içerisindeki düzensizlik ve firarlar nedeniyle de; Ulusal Güvenlik Servisi başkanı görevden alındı. Karabağ’da çatışmalar devam ederken, Ermenistan cephesinde iç bölünmeler yaşanıyor.

A+A-

4 Aylık Başkan Görevden Alındı!

Karabağ cephesinde meydana gelen çatışmalarda yaşanan olumsuzluklar sonucunda; istihbarat şefini görevden alan Başbakan NikolPaşinyan, ArgiştiKyaramyan’ıgörevden alındığı açıkladı. Henüz 4 aydır görevde olan ArgiştiKyaramyan, gelen kararnameyi kısa süre içerisinde onaylayarak emen görevden ayrıldı ve resmi olarak bildirdi.

Görevden alınmasını sağlayan kararname ile beraber; kısa süre içerisinde Ulusal Güvenlik Servisi Başkanlığına yeni bir atama yapıldı ve kritik makamın başına Başbakanın isteği üzerine MikaelAmbartsumyan getirildi.

‘Bu Savaş Danışıklı Dövüş’ 

İstihbarat servisi şefinin görevinden alınmasından çok kısa bir süre sonrasında; vatandaşları şoke eden bilgiyi paylaşan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, “Karabağ cephe hattına Ermenistan’dan gelen birtakım kişiler askerlere silah bıraktırarak geri çekilmelerini emretmeye başlamış. ‘Nikol topraklarınızı sattı. Bu savaş danışıklı dövüş. Sizi mezbahadaki et yerine kullanıyorlar. Mevzileri bırakın ve evinize gidin’ diyormuş” ifadelerine yer verdi.

Diplomasi Trafiği Had Safada

Karabağ bölgesinde hali hazırda çatışmalar devam ederken, Rusya Devlet Başkanı olarak görevini sürdüren Vladimir Putin, diplomasi adına önemli bir adım attı. Barışın sağlanabilmesi için Ermenistan dış işleri bakanı ve Azerbaycan dış işleri bakanı Putin tarafından Moskova’ya davet edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.