1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Son dakika: Bakan Süleyman Soylu duyurdu! Yeni kimlik kartları ile ilgili flaş gelişme…
Son dakika: Bakan Süleyman Soylu duyurdu! Yeni kimlik kartları ile ilgili flaş gelişme…

Son dakika: Bakan Süleyman Soylu duyurdu! Yeni kimlik kartları ile ilgili flaş gelişme…

Gelen son dakika bilgilerine bakılacak olduğu zaman iç işleri bakanı Süleyman Soylu Ankara ili genelinde dijital arşiv proje tanıtımı hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Gelen son dakika bilgilerine bakılacak olduğu zaman iç işleri bakanı Süleyman Soylu Ankara ili genelinde dijital arşiv proje tanıtımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni kimlik kartları ile alakalı olarak açılama yapan Soylu bu sürede; ‘’ notere gidilecek ve arından da bankalar, daha sonra farklı kurumlar isim soy isimler verilecek, noterde görevli olan vatandaşlar parmakları şu cihazın üzerine basabilir misiniz dedikten sonra siz basacaksınız ve bir anda resminiz ile kimlik bilgileriniz ortaya çıkacak. ‘’ şeklinde açıklamasını dile getirdi.

Yapılan açıklama kapsamında Süleyman Soylu bu zamanlara kadar ülkemizde meydana gelen nüfusun ortalama olarak yüzde 74’lük oranı üzerinde kimlik kartlarını yeni nesil çipli kimlik kartı ile değiştirdikleri aktarıldı. Gölbaşı Vilayetler Evi tarafından düzenlenen Nüfus Dijital Arşiv Projesi Tanıtım programında katılım sergilendi. Saygı duruşu ile beraber İstiklal Marşı’nın hemen ardından dijital arşiv proje kapsamında tanıtılan görsellerin izlenmiş olduğu programın açılışında konuşmasına devam eden Soylu adeta dijital çap için 30 yıllık bir mazi olduğunu ve ülke genelinin gelişmiş ülkeler arasında makası kapatmış olduğunu anlattı.

21. yüz yıllık zamanından başında meydana gelen değişimin de bir strateji kapsamında belirlenmesi ülkenin ilk olarak alt yapısında gelişmeler yapıldı. Ardından da alt yapı gücü ile beraber hem üretim hem de kronik olarak meydana gelen sorunların çözülmesi için harekete geçildi. Ülkede bugün dijital alt yapı ile beraber dünyada e önde gelen ülkelerden bir tanesi olmayı başardığımız hakkında bilgi verdi. Havaalanları ve hastaneler için dünya standartları kapsamında iyi sırada yer alıyor olduğumuz anlatıldı.

Her ne kadar çok büyük yatırımlar yapılsa bile köklü bir dijital dönüşüm gerçekleştirildiğine dair yer verildi. 10 milyon civarında sürücü belgesi ile beraber 4 milyon civarında pasaport düzenlemesi yapıldı. Ülkemizde meydana gelen mağduriyet geride bırakılacak ve kurtulmayı başaracağız. E – tescil projesi ile beraber rahat bir nefes alınacak. 767 bin sayfanın restore adımları tercih edildi. Özel sektör konusunda rekabet adımları ve iki büyük merkez kurulumu başarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.