1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika: AÇSHB 4D'li Taşeron İşçi Maaşlarını Açıkladı! Taşeron Maaşı Kaç TL Oldu?
Son Dakika: AÇSHB 4D'li Taşeron İşçi Maaşlarını Açıkladı! Taşeron Maaşı Kaç TL Oldu?

Son Dakika: AÇSHB 4D'li Taşeron İşçi Maaşlarını Açıkladı! Taşeron Maaşı Kaç TL Oldu?

4D taşeron işçiler için uygulanması beklenen maaş zamlarında son dakika durumları yakından takip edilmeye devam ediyor. 4D taşeron işçiler maaşlarına gelecek zam oranlarının ne kadar olacağını da büyük bir merak ile bekliyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından 4D'li taşeron işçiler için ne kadar zam oranlarının teklif edileceği ile ilgili son dakika haberleri

A+A-

2020 yılının sonları gelirken şu süreçler içerisinde her son dakika haberi büyük oran ile önem taşıyor. Peki 4D taşeron işçiler için beklenen zam oranları ne kadar olacak ve maaş zamları ile beraber yüzdelik dilim konusu nasıl bir gelişme izleyecek? İşte 4D taşeron işçiler için merak edilen tüm detaylar…

4D taşeron işçiler için maaşlarına zam gelecek mi, gelecek ise bu oranlar ne kadar olacak? 2020 yılı asgari ücretler üzerine uygulanan zam oranları ile beraber düşük maaşlı olarak çalışma hayatına devam eden 4D taşeron işçilerin maaşlarının da asgari ücret seviyelerine çekilmesi yapılmıştı. Maaşları asgari ücret ödemelerinin daha altında olan işçiler için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme de geçtiğimiz aylar içerisinde devreye girdi. Peki son durum konu hakkında ne oldu?

4D taşeron işçiler adına gelecek yüzdelik dilim – ek ödeme ile beraber refah paylarının ne olacağı da son günlerde gündemde en çok yerini alan konulardan biri oluyor. Bu süreçlere kadar altı ayda bir olarak uygulanan yüzde dört oranları ile zam alan 4D taşeron işçiler maaşlarına asgari ücret ile dengeleme yapılması da bekleniyor. 2020 TİS görüşmeleri ile beraber maaşlara gelmesi beklenen yüzdelik oranlar da 10 – 12 – 15 ve 17,5 olması da söz konusu.

4D taşeron işçilerin maaşları için gelecek en kuvvetli zam oranlarının da 2020 yılı içerisinde asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşlarına gelen oran olarak yüzde on beşlik kısım dikkatleri çekiyor. Eğer bu beklenen refah düzenlemeleri enflasyon rakamlarının daha üzerinde olur ve kabul edilmesi gerçekleşirse de 4D taşeron işçiler için refah payını sağlayacak.

Yüzdelik düzenlemelerde son durum ne oldu?

Kamu içerisinde çalışma hayatına devam eden 4D taşeron işçiler için 2020 TİS toplantıları beklenirken burada görüşülmesi istenen konulardan bir tanesi yüzdelik dilim ile beraber ek zam durumları oluyor. Eğer bu konuda aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı olumlu bir adım atarsa maaşlarda meydana gelecek oranlarda yeni bir düzenleme olacak. 4D taşeron işçilerin kadroya alınmadan daha önceki maaşlarının ne kadar olduğu da önemli bir hamle olacak. O süreçler içerisinde alınan maaşların asgari ücretlere olan oranlarına göre durumlar incelenirken mevcut olan asgari ücret oranlarına göre belirlemelerine göre ödemelerin belirlenmesi yapılacak.

4D taşeron işçiler için yapılacak zam oranı…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilecek bir zam oranları ile 4D taşeron işçilerin ne kadar maaş alacağı belli olacak. Konu hakkında sendika görevlileri de bir açıklamada bulundu. Açıklaması sırasında ‘’ 696 sayılı kanun ile kadro hayatına geçen 4D taşeron işçiler 1 temmuz süreci ile başlayan TİS görüşmelerinin bir yandan 1 kasım tarihinde sona ermesi ile yeni döneme geçileceği – TİS görüşmeleri ile beraber çalışma hayatının diğer gündemlerine göre verimli bir toplantı olacağına’’ dair yapılan açıklamalar ile dikkatler çekildi. 4D taşeron işçilerin maaşları için yüzde dörtlük olanlar ile zam gelmesi de muhtemel. Bir yandan da hangi yüzdelik oranların uygulanacak olması da net değil. 4D taşeron işçiler için yapılan sözleşmelere göre de oranların yüzde 17,5 olması talebi yer alıyor. Ön görülen durumlara göre de yüzde on beş oranları ile zam gelmesi muhtemel olabilir.

4D taşeron işçiler için zam oranlarının talepleri iletilecek

Kamuda istihdam eden 4D taşeron işçiler için KHK ile yapılacak görüşmelerin ardından sonraki süreçlerde belirlenecek maaş oranları yüzde dört olarak açıklandı. Enflasyon oranları da eğer yüzde on bandı üzerinde olursa maaşların alım güçlerinin çok fazla azaldığı dikkatleri çekecek. 4D taşeron işçilerin bir kısmının da asgari ücretler için gelen zam oranlarının ardından bu seviyelerin daha altında kalmaları dikkatleri çekti. Asgari ücretten daha düşük oranlar ile maaş alan 4D taşeron işçiler maaşlarına ilişkin olarak aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen düzenleme ile devreye girdi. Asgari ücretten daha düşük maaş alan vatandaşların maaşlarını da asgari ücret seviyelerine kadar artmasını sağladı.

Masada görüşülmesi beklenen zam oranları

1 kasım tarihi ile beraber artış göstermesi beklenen maaşlarda 4D taşeron işçiler için yeni bir dönem başlaması da dikkatleri çekiyor. Gündemde olan birçok zam oranı dikkatleri çekiyor. 2020 yılı içerisinde asgari ücretlilerin maaşlarına gelen zam oranları olarak yüzde on beşlik dilimin uygulanması ile refah payı sayılabilecek. 2020 TİS görüşmeleri sırasında önemli olan noktaların başında gelen durum zam talebi oluyor. Sendikalar tarafından gelen açıklama ile beraber geçmiş dönemler içerisinde yapılan zam oranlarının yüzde dört olması ön görülen olurken yüzde 15 lik oranın üstünde olması da muhtemel.

Yüzdelik dilim düzenlemeleri

2020 TİS görüşmelerinde meydana gelmesi beklenen konulardan bir tanesi de 4D taşeron işçiler için yüzdelik dilim oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler