1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Son Dakika: 8 askeri şehit eden Esad iyice küstahlaştı! Türkiye'ye karşı büyük skandal
Son Dakika: 8 askeri şehit eden Esad iyice küstahlaştı! Türkiye'ye karşı büyük skandal

Son Dakika: 8 askeri şehit eden Esad iyice küstahlaştı! Türkiye'ye karşı büyük skandal

Son Dakika Haberi... Kendilerine Rusya aracılığıyla haber verilmesine rağmen Türk birliklerini topçu atışlarıyla vurup 5'i asker 3'ü sivil personeli şehit eden Esad rejimi, saldırı sonrası bir de küstah açıklama yaptı.

A+A-

ANLAŞMALARI İHLAL EDEN REJİM TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Yapılan tüm ateşkes anlaşmalarına uymayarak sivil katliamına Rusya'nın desteğiyle hız veren rejim, Türkiye'yi anlaşmalara uymamakla suçladı. Mikdad, Türk askeri birliklerin İdlib'e gönderildiği haberleriyle ilgili şunu söyledi: "Adana anlaşmasının tüm ihlallerini kınıyoruz. Türkiye bu anlaşmaya uymuyor. Bu anlaşma, Suriye topraklarına bu şekilde girmeye izin vermiyor."

Feysal Mikdad....

TÜRKİYE SALDIRMAYA DEVAM ET

Komşusu terör örgütleri, başka ülkelerin milis ve askerleriyle bataklığa sürüklenmişken, Türkiye'de kendi sınırlarını korumak ve katliamdan kaçan halka sahip çıkmak için sınır ötesinde operasyonlar düzenledi. Türkiye, bu bölgeleri terörden arındırarak okullar, hastaneler, marketler vs kurdu ve toprakları gerçek sahiplerine bıraktı. Yaptıkları saldırlarla milyonlarca insanın evsiz kalmasına ve göç etmelerine sebep olan rejimin Suriyeli diplomatı, Türkiye'nin insani yaklaşımını hiçe sayarak, "Halkı yerinden etmek, Türk bayrağı asmak ve Türk okullarını açmak gibi sömürgeci eylemlere de izin verilmiyor. Bunlar, Türkiye'nin duyurduğu amaçlara aykırı" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE ÜÇÜNCÜ SUÇLAMA

Türkiye'nin "Suriye'yi işgal etme, sömürge haline getirme ve içişlerine karışma" niyetinin başta Astana ve Soçi olmak üzere Suriye'deki çatışmayı sonlandırmaya yönelik tüm anlaşmaların kaba ihlali olduğunu savunan Mikdad, İdlib'deki silahlı grupların Ankara ile koordinasyon içinde olduğunu iddia ederek Türkiye'nin, kendisini olumsuz şekilde etkileyecek eylemlerden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.