1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Son Dakika: 12 Bin kişi işe alınmıştı, Sağlık Bakanlığı yeniden personel alacak mı? Alım yapılacak kadrolar açıklandı…
Son Dakika: 12 Bin kişi işe alınmıştı, Sağlık Bakanlığı yeniden personel alacak mı? Alım yapılacak kadrolar açıklandı…

Son Dakika: 12 Bin kişi işe alınmıştı, Sağlık Bakanlığı yeniden personel alacak mı? Alım yapılacak kadrolar açıklandı…

Sağlık bakanlığı geçtiğimiz süreçlerde 12 bin sözleşmeli sağlık personel alımı yapılacağına dair gelen müjdenin ardından işçi alımları yapılacak mı yapılmayacak mı diye araştırılmaya devam ediyor. Alımlar ne zaman yapılacak ve başvurular ne zaman yayına alınacak? Personel alımları hakkında merak edilen tüm detaylar…

A+A-

Sağlık bakanlığı kapsamında gelen açıklamalara göre 12 bin sağlık çalışanı alınacağına dair duyuru yayına alındı. Fahrettin Koca tarafından gelen açıklamaya göre personel alımları ile ilgili olarak; ‘’ bakanlık kapsamında 7000in üzerinde hemşire, 1700 ebe alımı olurken 2864 tane sağlık tekniker ve teknisyen alımları yapılacak.

14 farklı branş kapsamında 12 bin sağlık personel alımları yapılacak. Tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından mülakatsız bir şekilde atamalar meydana gelecek. Pandemi ile mücadele sırasında meydana gelen bu zor günler içerisinde yapılan atamalar her anlamda sağlık bakanlığına ve her anlamda bizlere güç katacaktır. ‘’ tarzında açıklaması ile dikkatleri çekti.

Gelen açıklama kapsamında on binlerce atanmayı bekleyen sağlık çalışanı, sağlık bakanlığı kapsamında alımlar yapılacak mı yapılmayacak mı diye bir an önce araştırmalarına başladılar. Ambülans şoförü, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, klinik destek elemanları ve diğer alanlarda işçi kadrolarında yapılması beklenen işçi alımlarının ne zaman uygulamaya geçirileceği merak ediliyor. Adaylar arasında vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor.

İşçi alımları bekleniyor…

Sağlık bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz aylar içerisinde yaptığı açıklama ile beraber her geçen gün açılan hastanelerin yanı sıra hizmetlerine devam eden hastanelerde personel eksiklikleri dikkatleri çekiyor. Bu kapsamda hem yeni açılan hastaneler hem de hizmetlerine devam eden hastaneler için alımların olacağı hakkında bilgi vermişti.

12 binin üzerinde alımları yapılacak sağlık personel ve işçi kadroları üzerinde personel alımlarının yapılacak olması ile beraber işçi alımlarının yapılması merak ile bekleniyor. Bakan Koca tarafından gelen açıklama ile beraber geçtiğimiz haftalarda TBMM tarafından gelen açıklama kapsamında ambulans sayılarında artışlar olacağı dile getirilmişti.

İşçi alımlarının ülke genelinde olmasının yanı sıra; güvenlik görevlisi, ambulans şoförü, temizlik görevlisi, klinik destek elemanları gibi farklı kadrolarda alımlar yapılacak olması bekleniyor. İşçi alımları için durumların aralık ayı itibari ile netleşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum