1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sigorta girişi 2005 yılı olan ne zaman emekli olur?
Sigorta girişi 2005 yılı olan  ne zaman emekli olur?

Sigorta girişi 2005 yılı olan ne zaman emekli olur?

Çalışan işçilerin en büyük hayali emekli olacağı günü görmektir. Sigorta girişi 2005 yılı olan erkek ne zaman emekli olur? İşte ayrıntılar...

A+A-

Emeklilik şartları sorgulamasını e-Devlet üzerinden yaparak SGK'sı olan kişiler,mevzuat bilgisi ihtiyacı olmadan hizmet bilgisi, yaş vb. ölçütlere göre emekli olacakları tarihi hesaplarlar. Milyonlarca çalışan ne zaman emekli olurum emekli sandığı memur ne zaman emekli olurum emekli sandığı öğretmen ile ne zaman emekli olurum emekli maaşım ne kadar olur Ne zaman emekli olurum sorularını sorgulamakta.

Emeklilik yaş tablosu, Emeklilik hesaplama ile emeklilik hesaplama SGK Bağkur emeklilik hesaplama 4C ile emeklilik hesaplama  engelli hesaplama uygulaması metodu ile emekli olmak için ne zaman kaç yaşında ve  emeklilik prim gününün kaç olması gerektiği öğrenilmekte.

Emeklilik tarihinizi öğrenmek için SSK prim ödeme gün sayısı, askerlik gün sayısı,hizmet başlama tarihi, doğum tarihi , yurtdışı gün sayısı,fiili gün sayısı ile 3600 gününün doldurulduğu tarih bilgileri ile SGK Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik sorgulaması yapılmakta. 

2005 yılından itibaren sigorta girişi olan biri ne zaman emekli olabilir?  nuu.png

SORU: 02.11.1967 doğumluyum.2005 yılı sigorta girişim var. O zamandan itibaren kesintisiz çalışmaktayım. 5600 gün primim var.Kıdem tazminatı alabilir miyim? Ve Ne zaman emekli olurum ?

CEVAP: Priminizi 58 yaşında 7 bin güne tamamlayarak emekli olabilirsiniz. Kendi isteğiniz dışında ayrılmamanız ve en az 1 yıl çalışmanız gerekiyor. 15 yıl 3.600 gün yazısıyla tazminat alabilme hakkı yalnızca 9 Eylül 1999 yılı öncesi sigortalı olanlar için geçerlidir.Bu yüzden istifa ettiğiniz takdirde tazminat alamazsınız.Lakin emeklilik tarihiniz geldiğinde işten ayrılıp tazminat alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler