1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 51 yaşında SGK'dan emekli olabilirsiniz işte detayla...
51 yaşında  SGK'dan emekli olabilirsiniz işte detayla...

51 yaşında SGK'dan emekli olabilirsiniz işte detayla...

Emeklilik için; yirmi yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına sahipsiniz. Çalışma hayatında bulunan herkes ne vakit emekli olayacağını merak ediyor. 51 yaşında nasıl emekli olabilirim?

A+A-

Milyonlarca işçi ne zaman emekli olacağını merak ediyor.sigorta Prim gün sayısı, çalışılan belirli kriterleri yerine getirenler emekliolmayı hak kazanıyor. Emeklilik yaşıyla ilgili merak edilen tüm soruları haberimizde bulabilirsiniz. 

Memurların sigortalı çalışanların, hizmet sınıflarına göre kademe ve derece intibaklarını etkiler. mühendis kadrosundaki bir memurun özel alanda teknik hizmetler sınıfında geçen sigortalı iş sürelerinin bir kısmı intibakına sayılır.

Doktor kadrosundaki memurun, sağlık çalışanları geçen sigortalı çalışanların bir kısmı intibak sayılır. Genel idare çalışanlar sınıfındaki memurların sigortalı çalışmaları intibaklarında dikkate alınmıyor. Bu sebeple sigortalı çalışmalarınızı kurumunuza bildirin. Kurumunuzca yapılacak inceleme sonucunda gerekli işlem yapılacaktır. sigortalı çalışmanız, gerekse iş  borçlanması 5434 sayılı kanuna tabi olmanızı sağlamaz.

Sigortalı işe başlamış tarih bir Mart 1989. Toplam 6100 gün prim sayım var. Ne vakit emekli olurum ?  Emekli olmak için yirmi beş yıl sigortalı süresi, 5450  prim gün ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. Prim gün ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim gün ödemseniz halinde 51 yaşınızı dolduracağınız 6 Mart 2025’te emekli olacaksınız...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
İlgili Haberler