1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK'dan müjde Annelerde Erken Emeklilik İçin 25 Yıl Evli Kalmak Zorunda Değil! Annelerin de Erken Emekli Olması Artık Mümkün!
SGK'dan müjde Annelerde Erken Emeklilik İçin 25 Yıl Evli Kalmak Zorunda Değil! Annelerin de Erken Emekli Olması Artık Mümkün!

SGK'dan müjde Annelerde Erken Emeklilik İçin 25 Yıl Evli Kalmak Zorunda Değil! Annelerin de Erken Emekli Olması Artık Mümkün!

Türkiye'de SGK'nın yakın tarihli bir duyurusuna göre, anneler de 25 yıllık evli olma şartı olmaksızın erken emeklilikten yararlanabiliyor. Bu, 25 yıllık evlilik şartını yerine getirmek zorunda kalmadan, gerçek emeklilik yaşınızdan 6 yıl önce erken emeklilik hakkınız olabileceği anlamına gelir. Gerçek emeklilik yaşından önce emekli maaşı almaya başlamak istiyorsanız hemen SGK'ya başvurmalısınız.

A+A-

Türkiye'de SGK'nın yakın tarihli bir duyurusuna göre, anneler de 25 yıllık evli olma şartı olmaksızın erken emeklilikten yararlanabiliyor. Bu, 25 yıllık evlilik şartını yerine getirmek zorunda kalmadan, gerçek emeklilik yaşınızdan 6 yıl önce erken emeklilik hakkınız olabileceği anlamına gelir. Gerçek emeklilik yaşından önce emekli maaşı almaya başlamak istiyorsanız hemen SGK'ya başvurmalısınız. İşte yapmanız gerekenler.

Erken emeklilik söz konusu olduğunda, çeşitli seçenekler mevcuttur. SGK'nın sunduğu imkanlarla gerçek emeklilik yaşınızdan daha erken emekli olma hakkına sahip olabilirsiniz. Ancak anneler için durum biraz daha farklıdır. Erken emeklilik için önemli bir adım olan 25 yıllık evli olmanın yanı sıra evli olmasanız bile erken emeklilik hakkınızı kullanabilirsiniz.

6 Yıl Erken Emekli Olun! Annelerin emekliliğini güçlü bir şekilde destekleyen sigorta primi borçlanma sistemi, çocuklarınızın sayısına ve yaşlarına bağlı olarak 6 yıla kadar daha erken emekli olmanızı sağlar. Daha önce sigortalı olduysanız ve çocuğunuz varsa, emekli aylığınızı yıllar önce almaya başlayabilirsiniz.

Sigorta Primi Borçlanması Nasıl Çalışır?

Her çocuk için 2 yıl olmak üzere 6 yıla kadar erken emekli olabilirsiniz. 3 çocuğu olanlara ciddi kolaylık sağlanmaktadır. Tek çocuğunuz varsa 2 yıl erken emekli olabilirsiniz. 6 yıllık sigorta priminin toplu ödenmesi esasına dayanan bu sistem son zamanlarda daha sık tercih edilmektedir. SGK'ya Başvurmalısınız Erken emeklilik ve sigorta primi borçlanmasından yararlanmak için SGK'ya başvurmanız gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler