1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK’dan Erken emeklilik müjdesi! 5 Milyon vatandaş hemen emekli olacak Nasıl erken emekli olurum?
SGK’dan Erken emeklilik müjdesi! 5 Milyon vatandaş hemen emekli olacak Nasıl erken emekli olurum?

SGK’dan Erken emeklilik müjdesi! 5 Milyon vatandaş hemen emekli olacak Nasıl erken emekli olurum?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan erken emeklilik müjdesi geldi. 5 milyon emekli adayı, erkenden emekli olabilecek. Nasıl emekli olabilirim, erken emeklilik, erkenden emekli olma yolları gibi bir takım soruların yanıtını merak edenler; araştırmaya başladı. SGK, müjdeyi verdi. Milyonlarca kişinin hayali gerçekleşecek…

A+A-

5 Milyon Kişi Erken Emekli Olacak!

Vatandaşların erkenden emekli olmak için bir takım şartlara uygun olmaları gerekir. Emekli olmasına kısa bir süre kalan kişiler ise; artık yeni yasa nedeni ile geri kalan süreyi beklemek zorunda kalmıyor. Yaşını tamamlama ve emekli olma hayali kuran milyonlarca kişi; geçmiş zamanlarda çalışmadığı dönemler için ödeme yapabilirler.

Şartlara uyan kişiler; doğum borçlanması ya da askerlik borçlanması avantajlarından yararlanarak erkenden emekli olabilirler. Bu sayede 1 yıldan daha fazla bir süre içerisinde emekli olabilirsiniz. Erkenden emekli olabilmek için, aşağıdaki şartlara uygun olmanız gerekmektedir.

Doğum Borçlanması ile 6 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz!

Doğum borçlanması, doğum yaptığı için çalışamayan kadınların geriye dönük primlerini ödemesine olanak tanıyan bir yasadır. Bu sayede kadın doğum yaptığı zamanlarda ödenmeyen primlerini ödeyerek; erkenden emekli olabilirler. Yapılan düzenleme çerçevesinde, doğum yapan kadınlar sigortadan sonra üç çocuk için borçlanma yaparak; 2760 gün prim kazanabilir. Bu süre de tam olarak 6 yıla tekabül etmektedir. Kişinin yaş ve yıl şartları tamamsa, 6 yıl daha beklemeden emekli olabilmektedir.

Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik!

Birinin emekli olma süresi, ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başladığı güne göre belirlenir. Bu sebeple, çalışma hayatında sigortalılığın bir günü bile önemlidir. Askerlik görevinde, vatandaşların sigorta primleri yatırılmadığı için, normalden daha geç emekli olabilirler. Erkek sigortalılar, er ya da erbaş olarak askerde geçirdikleri süre için borçlanabilirler.

Askerlik borçlanması yapacak kişi, borçlanacağı sürelerce prim tutarını kendi belirleyebilir. 2020 yılı için askerlik borçlanması yapacak kişinin, günlük ödemesi gereken tutar 31 TL’dir. Yani, 400 gün askerlik borçlanması yapan biri, 12.556 TL ödeyerek askerlik borcunu tamamlayabilir.

Eksik yatırılan günlerin ödemesi tamamlanacağı için, kişi direkt olarak yaşı ve günü gelmişse emekli olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler