1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK-SSK ve Bağkur’lu Emekliye Müjde 3 maaş avans veriliyor! En az 4 bin 500 TL İşte ayrıntılar
SGK-SSK ve Bağkur’lu Emekliye Müjde 3 maaş avans veriliyor! En az 4 bin 500 TL İşte ayrıntılar

SGK-SSK ve Bağkur’lu Emekliye Müjde 3 maaş avans veriliyor! En az 4 bin 500 TL İşte ayrıntılar

Emekli vatandaşlar, ihtiyaçları olduğu takdirde 3 aylık avans maaş alabilecek. Emekli aylığı almayan kişilere verilen bu imkanın, emekli olan vatandaşlara da verilmesi bekleniyor. Eğer talep onaylanırsa; emekliler 4 Bin 500 TL yani yaklaşık 3 aylık maaşlarını avans olarak çekebilecekler. Peki, emekliler nasıl avans çekebilir, avans maaş nedir?

A+A-

Emekliler; her ay maaşları ile beraber ek ödeme almaktadır. Vergi iadesi olarak da geçen bu emekli ek ödemesi; maaşların yüzde 4 oranında olacak şekilde yatırılıyor. Maaş oranı arttıkça, dolaylı yoldan ödenen ek ödeme tutarı da artıyor. Ancak talepler arasında, yüzde 4 olan oranın yüzde 10’a yükseltilmesi de yer alıyor.

Emekliler 3 maaş avans nasıl alabilir?

2020 yılı içerisinde birçok ödeme alan emekli vatandaşlar, nakit ihtiyaçlarının giderilebilmesi için nakdi destek istiyor. Bu istek / talepler arasında ise avans ön sıralarda yer alıyor. Emekli vatandaşlar, henüz emekli olmayan kişilerin emekli maaşlarının bağlanmasını beklerken aldıkları avans maaş imkanının; kendilerine de sunulmasını bekliyor.

Eğer bu talepler hayata geçirilirse, 3 aylık maaş yani minimum 4 bin 500 TL avans verilecek. Ek olarak bu avans, emekli vatandaşın maaşından 12 – 14 ya da 36 taksit ile kesilecek. 4.500 TL avans alan bir kişi, 36 aylık bir taksitle aylık 125 TL ödeme yapacak.

Yüzde Oranı Yükseltilsin!

Ek ödemede verilen yüzde 4’lük oranın yükseltilmesini bekleyen vatandaşlar; aldıkları maaşın yetmediğini ve ek ödeme yüzdesinin yükseltilmesi gerektiğini ifade ediyor. Eğer bu talep uygulamaya konulursa; emekliler aylık aldıkları maaşın çok daha üzerinde bir maaş alacaklar. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık aldıkları maaşta yaklaşık olarak 382 TL artış olacakken, 6 Bin 375 Türk Lirası maaş alan emekli vatandaşlar ise, 637 TL ek ödeme alacak.
Henüz yürürlüğe girmeyen bu teklif, emekli olanlar tarafından yakından takip edilirken, hükümet tarafından olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt gelmedi. Emeklilerin heyecanlı ve umutlu bekleyişleri ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler