1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sağlık Bakanı Koca, Eris Varyantı Hakkındaki 2 Soruyu Yanıtladı! Kapanma Olacak Mı, Eris Varyantı Aşısı Yapılacak Mı?
Sağlık Bakanı Koca, Eris Varyantı Hakkındaki 2 Soruyu Yanıtladı! Kapanma Olacak Mı, Eris Varyantı Aşısı Yapılacak Mı?

Sağlık Bakanı Koca, Eris Varyantı Hakkındaki 2 Soruyu Yanıtladı! Kapanma Olacak Mı, Eris Varyantı Aşısı Yapılacak Mı?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de tespit edilen Eris varyantıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, pandemiye dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Ankara, 26 Eylül 2023 - Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de tespit edilen Eris varyantıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, pandemiye dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"Endişe Edecek Durum Yok"

Sağlık Bakanı Koca, dünkü Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Covid-19'un başlangıcında birçok bilinmezlik bulunduğunu hatırlattı. Virüsün ve hastalığın artık daha iyi anlaşıldığını belirten Bakan Koca, şu sözlerle devam etti: "Tüm mutasyonları yakından takip ediyoruz, ancak Eris varyantının hastalık yapma gücünde artış görülmedi. Dolayısıyla Eris varyantına özel yeni bir tedbir gerekmiyor. Hastalığı iyi tanıyoruz ve endişe edecek bir durum yok."

"Yeni Aşı Programı Uygulamayacağız"

Bazı ülkelerin aşı baskısı altında olduğunu vurgulayan Bakan Koca, Türkiye'nin kendi aşı programını sürdüreceğini açıkça belirtti. "Küresel kovid aşısı baskısına boyun eğmeyeceğiz. Biz kendi programımızı uyguluyoruz ve şu an kesinlikle Covid-19 için yeni bir aşı programı uygulamayı düşünmüyoruz" dedi.

"Kısıtlama Söz Konusu Değil"

Eris varyantının bulaşıcılığının arttığını ancak hastaneye yatış oranlarının düşük olduğunu belirten Bakan Koca, "Covid-19 artık nezle ve grip gibi bir üst solunum yolu enfeksiyonuna dönüştü. Paniğe gerek yok. Eski dönemdeki kısıtlama ve kapanmalar şu anda söz konusu değil" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Grip Aşısı Tanımlanmış Kişilere Öneriliyor"

Korunma yöntemlerine de değinen Bakan Koca, hasta olanların kendilerini izole etmelerini, riskli kişilerin önlem almalarını ve grip aşısının önemini vurguladı. Özellikle riskli gruplarda olanların grip aşılarını olmalarını öneren Bakan Koca, bu aşıların ücretsiz olarak yapıldığını da belirtti.

"Tüm Aşılarımızı Yerlileştirmeyi Esas Alıyoruz"

Son olarak, aşı programlarının Covid-19 için olmadığını ancak çocukluk çağı bağışıklama aşılarının önemine değinen Bakan Koca, çocuklarının aşılarını eksiksiz yaptırmalarını tavsiye etti. Ayrıca, Türkiye'nin yerli aşı üretimine önem verdiğini ve teknoloji transferi ile yeni aşıların üretimine başlandığını belirtti. Bu kapsamda, su çiçeği, kuduz ve hepatit-A aşılarının üretimine özellikle çocuklar için önem verdiklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.