1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar
Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Karşıdan bakıldığı zaman saçlarınız oldukça hoş gözükmesini, son derece ışıldamasını ve oldukça sağlıklı gözükmelerini dilersiniz ancak dikkat etmeniz gereken birçok püf nokta ve önemli detaylar bulunmaktadır.

A+A-

Bunların en başta olanı da yine saç bakımınızı asla aksatmamanız. Saçlarınız kurumuş ise şampuanlarken saç diplerinden uç kısımlara doğru hareketleri yapmanız oldukça iyi olacaktır. Ancak kuru değil de normal saç diplerine sahipseniz saçlarınızı dairesel hareketler ile şampuanlayarak bu şekilde masaj yapmalısınız. Saçlarınızın bakımı için en mantıklı olan şampuan ve kremi seçmeniz oldukça önemlidir. Şampuan ve kremleri bu bazda bakarsak ekonomik açıdan değerlendirmemeliyiz. Ucuz ürün kullanacaksak hiç kullanmayalım daha iyi çünkü ucuz ürünler saçlarımıza ve derimize zarar verebilirler.

Ilık Suya Dikkat Edin

Yukarıda bahsettiğimiz unsurlara kesinlikle dikkat edin ve bunlardan sonra da dikkat etmeniz gereken başka bir detay var. Saçlarınızın şampuanlama işlemini bitirdiniz, kreminizi de güzel bir şekilde sürdünüz ve artık son aşama durulamanız gerekmekte. Durulama esnasında suyun ılık olması gerekir. Nihayetinde suyun ne soğuk ne de sıcak olması gerekiyor yani tam ortası ılık olacak. Bunu da kombi kullanmakta iseniz dereceyi rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. Bir başka konuda saçlarınızı kurutmak için fön makinesi kullanmamanız gerekiyor. Fön makineleri saç ve saç derinizi zaman içerisinde kurutmaktadır ve saçlarınıza zarar vermektedir. Özellikle bunu uzun vadede fark edebilirsiniz.

Maske Kullanımını Arttırın

Saçlarınızda maske kullanımlarını mutlaka arttırmanız oldukça iyi olacaktır. Bu nedenle jöle ve benzeri çeşitli saç şekillendiricilerini bırakmalısınız. Bunun sebebi de bu gibi ürünler o bölgeye eşit bir şekilde dağılmamaktadır ve saç kırıkları da bu sebeple yükselmektedir. Bu nedenden dolayı saç şekillendiricilerini terk edin. Eğer köpük ve benzeri saç bakım ürünlerine başvuruyorsanız da mutlaka eşit bir şekilde dağılmalarına dikkat edin. Bunlara ek olarak da stres ve gerilim ile mücadele etmelisiniz. Unutmayın ki saç bakımı ve cilt bakımı sadece dışarıdan değil içeriden de sağlanmaktadır. Özellikle de bütün vitaminlerden alıyor olmanıza dikkat ederseniz şimdilik bir problemimiz yok demektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.