1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Rus sağlık bakanlığı açıklama yaptı! Korona virüs aşısı iki hafta içinde kullanıma hazır hale getirilecek...
Rus sağlık bakanlığı açıklama yaptı! Korona virüs aşısı iki hafta içinde kullanıma hazır hale getirilecek...

Rus sağlık bakanlığı açıklama yaptı! Korona virüs aşısı iki hafta içinde kullanıma hazır hale getirilecek...

Rusya sağlık bakanı olarak görev alan Mikhail Murashko korona virüs için gerekli aşının ilk kısmının kullanıma hazır olduğunu açıkladı.

A+A-

Dün, pandemi  süresi içerisindeki en önemli gelişmelerin açıklamalarını yapan Rusya, geliştirilen korona virüs aşısı ile Sputnik V tescil durumlarının gerçekleştirildiğini dile getirdi. Rusya da korona virüs için aşı adımları hakkında pek çok kurum ve ülke içerisinde yapılan eleştiriler devam ediyor olsa bile son durum Rusya tarafından geldi. Rusya aşı üretimi ve kullanımı sırasında yapacak olduğu açıklamalar ile ilgili merak edilenler detaylarda...

Rus medyası içerisinde yer alan haberlere göre 12 ağustos tarihinde yapılan açıklamaya göre gerçekleştirilen korona virüs için aşının ilk kısmının iki hafta içinde üretilerek kullanım için hazır olacağı bildirildi. Bakan tarafından yapılan açıklamalar sırasında aşının önümüzdeki bir yıllık süreç içerisinde 500 milyon doz olarak üretilmesinin de planlanıyor olduğu dile getirildi.

Aşının yan etkileri mobil uygulama ile de takip edilecek

Bakan tarafından yapılan açıklamalara göre korona virüs aşısı için sağlık görevlileri dahil herkes tarafından kullanıma uygun olacak. Üretilen aşılar ise ilk olarak Rusya içerisinde gerekli olan talepleri karşılamak adına uygun olacak. Bunun ardından korona virüs için gerekli aşı ihtiyacının Rusya da karşılanmasının ardından aşının ihracatını da gerçekleştirecekleri belirtildi.

Rusya sağlık bakanı tarafından vatandaşların sağlık durumlarını da tam olarak takip edebilmek adına mobil uygulama mümkün olacak. Geliştirilecek olan bu mobil uygulama sayesinde vatandaşların da sağlığı kontrol edilecek. Vatandaş sağlıklarını kontrol altında tutmak ve aynı süreç içerisinde yan etkisi olacak mı olmayacak mı diye de takip etmek mümkün olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.